Zo beschermen wij kinderen

Ik wil meteen doneren

Veiligheid en geborgenheid

De snelle verspreiding van het coronavirus is wereldwijd een grote zorg. In alle 136 landen en gebieden waar wij werken, worden de nodige maatregelen genomen. We zetten alles op alles om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van de kinderen en medewerkers.

Ondanks de crisissituatie proberen de SOS moeders en medewerkers in de kinderdorpen de familiesfeer te behouden om de huidige nieuwe manier van leven dragelijk te maken. Gelukkig hebben de kinderdorpen speelvelden om van de buitenlucht te kunnen genieten wat vooral nu zo gezond is om te doen. Maar ook daar gelden nieuwe regels. De kinderen spelen in kleine groepjes buiten en doen dat om de beurt.

Wij doen er alles aan om onze programma’s te continueren en de veiligheid van alle kinderen en medewerkers te waarborgen, maar ook om de kinderen de familieliefde te geven die ze juist nu zo hard nodig hebben. De SOS kinderen en hun families rekenen meer op ons dan ooit.

Corona virus update

De snelle verspreiding van het COVID-19 virus heeft ertoe geleid dat SOS Kinderdorpen stappen heeft ondernomen om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van de kinderen en jongeren in de kinderdorpen en jeugdprogramma’s, als ook van onze medewerkers wereldwijd.

Lees meer over de stappen die wij nemen
Handen wassen

Dit zeggen SOS kinderen over het coronavirus

Kinderen in kinderdorpen over de hele wereld vertellen over het Corona virus

“Honger is reëler dan Corona”

Walter Odhiambo, directeur van SOS Kinderdorpen Kenia, over de alarmerende situatie in de sloppenwijken van Nairobi: “Het zijn de economische gevolgen van de Corona-crisis waar mensen steeds meer onder lijden en die het hele continent dreigen te besmetten.”

Lees het volledige interview
Kenia Medisch centrum temperatuur meten

Handenwasdans uit Vietnam

“Ik zie het positieve in alles”

Een jonge vrouw (20) uit Noord-Macedonië vertelt over haar leven in quarantaine. Samen met haar 24- jarige broer is ze thuis in zelfisolatie. Hoezeer het haar persoonlijk leven ook beïnvloedt, ze leert ook veel en is blij met de tijd met haar broer.

Lees haar verhaal
Deelneemster Familieversterkend programma in Skopje, Macedonië

Help ons helpen

Afrika zal hardst geraakt worden door pandemie

Experts van SOS Kinderdorpen waarschuwen dat Afrika het hardst geraakt zal worden door de impact van de Corona uitbraak. “COVID-19 is een buitengewone bedreiging voor families als ook familiestructuren, en kan daarmee vele kinderen nadelig raken.” Ook kinderen lopen risico: “Velen zijn ondervoed en daardoor vatbaarder voor virale infecties.

 

Lees het interview
Senait Bayessa

Teken een regenboog en geef hoop!

Mooie actie: Overal ter wereld tekenen kinderen regenbogen ter troost

Hoe praat je met je kind over het Corona virus?

Veel jonge mensen maken zich zorgen over het coronavirus of COVID-19. Het is daarom fijn voor bezorgde ouders en verzorgers om te weten hoe ze hun kinderen kunnen informeren zonder hen bang te maken.

Onze collega Birgit Satke, die het nationale hotline-team voor kinderen leidt in Oostenrijk, geeft enkele tips over hoe ouders het onderwerp het beste met hun kinderen kunnen bespreken.

Bekijk de tips
SOS moeder leest met kinderen instructies over voorkomen van besmetting met Corona virus - SOS Kinderdorpen

Help een familie overleven

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.