Elvira, 4 jaar

Sanela, de moeder van Elvira is ten einde raad. “Maar één keer per dag kunnen mijn man Zamir en ik onze kinderen eten geven.” Door de coronacrisis raakte Elvira’s vader zijn baan als conciërge kwijt. Er ontstond een nijpende situatie die er bijna voor zorgde dat het babybroertje van Elvira stierf. Gelukkig waren we in staat om twintig potten babyvoeding te regelen. Volgens de dokter, levensreddend.

Steun nu een kind als Elvira
Elvira met haar moeder - SOS Kinderdorpen

Toekomst onzeker

We moeten op dit moment alle zeilen bijzetten om kwetsbare families als die van Elvira in goede gezondheid door deze crisis heen te loodsen. Dit doen we door voedsel- en hygiënepakketten, kleding en luiers uit te delen, maar dat is vaak net niet genoeg voor alle families die we nu moeten ondersteunen. Er is meer hulp nodig en wel zo snel mogelijk.”

Jij kunt families helpen overleven. Jij kunt ervoor zorgen dat kinderen zich niet hongerig hoeven af te vragen of er de volgende dag wel eten is.

Zorg jij dat kinderen als Elvira niet met honger naar bed gaan?
Elvira met haar moeder en broertje op de achtergrond - SOS Kinderdorpen

SOS zet alles op alles

SOS Kinderdorpen ziet de vraag naar familiegerichte zorg enorm toenemen. Vooral in kwetsbare gebieden. De grote armoede die wordt veroorzaakt door de pandemie zorgt ervoor dat families uit elkaar vallen. Dit moeten we voorkomen. Kinderen verdienen een veilig en warm thuis.
Met jouw steun doen we wat we kunnen om kwetsbare families te ondersteunen en zorgen we ervoor dat kinderen als Elvira veilig en liefdevol kunnen opgroeien.

Help je mee?
Moeder en babybroertje van Elvira met SOS medewerkster - SOS Kinderdorpen

Help kinderen als Elvira

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.