De ambassadeurs en vrienden van SOS Kinderdorpen zijn onmisbaar, want dankzij hen leren veel mensen ons werk kennen. Zij zetten zich belangeloos in, zijn betrokken, denken mee en maken zich sterk voor kinderen die geen veilig thuis hebben. Onze ambassadeurs zijn familie!

Jesper Hesseling (Meester Jesper)

Jesper Hesseling, beter bekend als Meester Jesper, maakte op 15 mei 2024 -Wereld Familiedag- via zijn social media kanalen bekend dat hij de nieuwe ambassadeur is van SOS Kinderdorpen. Meester Jesper is een Nederlandse content creator. Welkom bij de SOS familie Meester Jesper! Lees meer.

“Wij hebben een erg fijn en liefdevol gezin. Onze kinderen hebben kansen om zich te ontwikkelen. Ik gun dit ieder kind op de wereld en daarom ben ik trots dat ik samen met SOS Kinderdorpen een bijdrage kan leveren aan deze missie.”

Prinses Margriet

Zeer dankbaar zijn wij voor de steun en inzet van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, al ruim 37 jaar onze beschermvrouwe.

“SOS Kinderdorpen Nederland zet zich al ruim 53 jaar in om kinderen een liefdevolle familie en veilig thuis te geven. En biedt psychosociale- en medische zorg aan kinderen in noodsituaties, volledige en persoonlijk. Ik ben daar al ruim 30 jaar persoonlijk getuige van. Met volle overtuiging voel ik mij verbonden. Ik wens SOS van harte geluk en bovenal wens ik alle kinderen een liefdevolle en veilige toekomst toe.”

Prinses Margriet, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Edson da Graça

Edson heeft Kaapverdische roots en de vele herinneringen van zijn bezoeken aan het geboorteland van zijn ouders hebben hem getriggerd om zich in te willen zetten voor kwetsbare kinderen. “Tijdens familiebezoeken op Kaapverdië heb ik zoveel straatkinderen gezien die geen kind kunnen zijn, die geen familie hebben, niet gezien worden en geen kansen krijgen aangereikt. Ik vind dat moeilijk te verteren en vind dat we als wereld met z’n allen moeten kijken hoe we kinderen een betere toekomst geven.” – Edson da Graça, ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2022.

Ahmad Joudeh

De Syrische danser Ahmad Joudeh gaf getraumatiseerde kinderen dansles in een SOS kinderdorp in Damascus. Dat was niet makkelijk. Wekelijks moest hij de controleposten trotseren om bij de kinderen te komen. Maar hij bleef komen want, “als je danst, ben je vrij.” Uiteindelijk kreeg hij zo’n 400 kinderen aan het dansen. Door de lessen lukte het Ahmad om tot de psychisch zwaar getroffen kinderen door te dringen. Inmiddels woont hij in Nederland, danst hij de hele wereld over, won hij een Emmy met de documentaire Dance or Die. en werd hij onze internationale vriend.

Ahmad Joudeh, Ambassadeur, SOS Kinderdorpen

Martin Garrix

“Mijn zusje en ik zijn opgegroeid met lieve en zorgzame ouders. We zijn heel erg close. Zij hebben een grote rol gespeeld in mijn succes, zeker omdat ik zo jong was toen mijn carrière begon. Ik vind het vreselijk om te zien dat zo veel kinderen wereldwijd niet de steun van een familie hebben. Als vriend van SOS wil ik kinderen helpen en hopelijk nog meer mensen inspireren om betrokken te zijn bij deze organisatie.” – Martin Garrix (DJ/Producer), vriend van SOS Kinderdorpen sinds 2017.

Martin Garrix, Ambassadeur, SOS Kinderdorpen

Jan Smit

“Toen ik een bezoek bracht aan een SOS kinderdorp, heb ik heel lang gepraat met een meisje dat daar woonde. Ze vertelde me dat ze had gezien dat haar vader haar moeder vermoordde. Ik was er kapot van.” – Jan Smit (zanger en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 1999.

Jan Smit, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Kim-Lian van der Meij

“Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele, liefdevolle plek hebben om op te groeien, in een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vind het dan ook een voorrecht dat ik ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen en zo een bijdrage kan leveren aan hun missie, hoe groot of klein die bijdrage ook is.” – Kim-Lian van der Meij (zangeres en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Kim-Lian van der Meij, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Ron Blaauw

“Ik hoop bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Voor ouders zijn gelukkige kinderen het allerbelangrijkste. En ik heb gezien hoeveel kinderen weer kunnen lachen dankzij de inzet van SOS Kinderdorpen. Doordat zij weer liefde krijgen, vergeten ze hun ellende sneller.” – Ron Blaauw (chef-kok en restaurateur) ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Ron Blaauw, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Jochem van Gelder

“De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij mijn hart. Ik ben een echte familieman – het werk van SOS raakt me daarom enorm. De situaties waarin sommige kinderen zitten zijn afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur en met mijn theatervoorstelling ‘Het Genootschap van WereldBetermakers’ een bijdrage kan leveren.” – Jochem van Gelder (theatermaker en presentator), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2016.

Jochem van Gelder, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Annemarie van Gaal

“Persoonlijk vind ik SOS Kinderdorpen het beste goede doel ter wereld en ik ben blij en trots dat ik via mijn ambassadeurschap een bijdrage kan leveren.” – Annemarie van Gaal (zakenvrouw en presentatrice), ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2008.

Annemarie van Gaal, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Yvonne van Gennip

“De voornaamste reden, denk ik, dat de kinderen in een SOS kinderdorp zich snel op hun gemak voelen is toch de SOS moeder. En voor mij is het dan ook prachtig om te zien dat het heel natuurlijk overkomt.” Yvonne van Gennip (voormalig Olympisch schaatskampioen)

Yvonne van Gennep, Ambassadeurs, SOS Kinderdorpen

Geef kinderen een veilig thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.