Dutch Relief Alliance

Samenwerken aan humanitaire hulp

In de afgelopen jaren is het aantal humanitaire rampen in de wereld sterk toegenomen. De complexiteit en langdurigheid van gewapende conflicten en natuurrampen maken het werk van hulpverleners er niet makkelijker op. Goede samenwerking en coördinatie tussen verschillende organisaties is van belang om in de behoeften van mensen in nood te voorzien.

Daarom maakt SOS Kinderdorpen sinds 2017 onderdeel uit van de Dutch Relief Alliance. De Dutch Relief Alliance is een samenwerkingsverband van veertien Nederlandse hulporganisaties, gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met als doel: sneller en effectiever reageren op rampen en crises, waar ook ter wereld.

Meer impact door samenwerking

Als Dutch Relief Alliance werken we in noodsituaties met gezamenlijke doelen. Door optimaal gebruik te maken van de aanwezige infrastructuur, kennis en ervaring van de andere hulporganisaties op specifieke thema’s, maken we een verschil.

Bekijk de video om te zien hoe deze samenwerking van Nederlandse hulporganisaties eruitziet.

Dutch Relief Alliance Joint Response CAR

Wie is de Dutch Relief Alliance?

De Dutch Relief Alliance bestaat naast SOS Kinderdorpen uit: CARE Nederland, Cordaid, Dorcas, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Red een Kind, Save the Children, Stichting Vluchteling, Tearfund NL, Terre des Hommes, War Child, World Vision en ZOA. We voeren de noodhulpacties uit in partnerschap met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat willen we bereiken met deze samenwerking?

Het doel van de samenwerking is om op een snelle, relevante, effectieve en efficiënte manier te reageren op grote internationale crises. Dit doen we samen door:

  • Bij te dragen aan levensreddende en -ondersteunende noodhulp bij voortdurende crises.
  • Bij te dragen aan het snel bieden van levensreddende steun bij acute crises.
  • Samenwerking tussen de hulporganisaties te verbeteren om de effectiviteit van onze steun te vergroten.
  • Terugkerende knelpunten bij het bieden van noodhulp door innovatie en onderzoek aan te pakken.
  • De zichtbaarheid van de Nederlandse bijdrage aan noodhulpacties bij het Nederlandse publiek, het parlement en opiniemakers te vergroten.
  • Actief te pleiten voor meer humanitaire fondsen.

Help jij ook mee?

Noodhulp Dutch Relief Alliance Moeder en Kind close up

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.