Speel de Online Escape Game met de hele familie

Klik hier om meteen de SOS Escape Game te spelen

Onderzoek toont aan dat 37% van Nederlandse gezinnen zich steeds meer begint te vervelen

Vandaag, op Wereldfamiliedag, lanceren wij een online Escape Game sosescapegame.nl. Om Nederlandse families een leuke en uitdagende activiteit voor binnenshuis te bieden. En dat is zeer welkom toont onderzoek aan. De helft van de Nederlandse kinderen van 6 t/m 15 jaar blijkt zich vaker te vervelen, doordat ze meer thuis zitten als gevolg van de coronacrisis. Ook ruim een vijfde (22%) van de ouders met kinderen van 6 tot en met 15 jaar blijkt zich nu vaker te vervelen. Tijdens deze online game moeten deelnemers allerlei puzzels en breinkrakers oplossen, waarbij ze gaandeweg ook kennis maken met ons werk. Onze ambassadeurs Kim-Lian van der Meij en Ron Blaauw spelen beiden een belangrijke rol in het spel.

“Op Wereld Familiedag vragen wij aandacht voor het onmiskenbare belang van familie”, aldus SOS Kinderdorpen directeur Arian Buurman. “Wij vinden dat kinderen, waar ook ter wereld moeten kunnen opgroeien in een veilige en liefdevolle familie. Dat is namelijk het fundament dat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Door de huidige crisis worden families op elkaar teruggeworpen. We zitten allemaal samen thuis en moeten werken, leren, spelen en zien te ontspannen onder één dak. SOS Kinderdorpen draagt graag een steentje bij om het thuisblijven extra leuk te maken. Vandaar deze spannende game, gebaseerd op de bij jong en oud populaire escape rooms. Zo kunnen kinderen en ouders even hun zinnen verzetten.”

SOS Kinderdorpen ambassadeur Kim-Lian van de Meij zoekt een recept

In de online game moeten deelnemers zo snel mogelijk raadsels oplossen om ambassadeur Kim-Lian te helpen bij het achterhalen van een recept dat ze ooit van een SOS moeder uit een kinderdorp heeft gekregen. Door de opdrachten te doen, komen de deelnemers achter het recept. Het is de bedoeling dat families de puzzels en andere opdrachten zo snel mogelijk en met elkaar oplossen. Tijdens het spel zie je een klok lopen. Onder alle deelnemers worden bovendien een aantal leuke prijzen verdeeld.

Doe nu de Escape Game

Samenvatting onderzoeksverantwoording

Dit onderzoek is verricht door Kien Onderzoek (www.kienonderzoek.nl) in opdracht van SOS Kinderdorpen. Het onderzoek is uitgevoerd onder ouders met kinderen van 6 t/m 15 jaar en kinderen van 6 t/m 15 jaar. Het onderzoek gericht op ouders is uitgevoerd onder 839 leden van PanelWizard Direct (www.panelwizard.com), middels een online vragenlijst. De netto steekproef bestond uit 839 Nederlanders van 20 jaar en ouder met thuiswonende kinderen onder de 18 jaar, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd, gezinssituatie en opleidingsniveau. Hiervan hebben 526 ouders thuiswonende kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar en van deze groep hebben 518 respondenten alle vragen beantwoord. Deze steekproefomvang levert met een betrouwbaarheid van 95% een maximale afwijking van 4,3% van de werkelijke situatie voor deze online doelgroep. Het onderzoek gericht op kinderen is uitgevoerd onder 593 leden van het kinderpanel van PanelWizard Direct (www.panelwizard.com), middels een online vragenlijst. De netto steekproef bestond uit 593 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd, gezinssituatie en regio. Van hen hebben 589 alle onderzoekvragen beantwoord. Deze steekproefomvang levert met een betrouwbaarheid van 95% een maximale afwijking op van 4,0% van de werkelijke situatie voor deze online doelgroep.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.