Geef uw liefde door

Een warm en liefdevol thuis voor elk kind is het meest waardevolle geschenk dat u kunt nalaten. Samen kunnen we een blijvend verschil maken in het leven van kinderen in kwetsbare situaties. Overweegt u om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen? Lees hieronder meer informatie over hoe u kunt bijdragen.

Vraag hier uw

gratis brochure aan
Nalatenschap
Ontdek de 4

tips van de notaris
Notaris Lex van Hengstum
Persoonlijk advies

vraag het Corine
Persoonlijk advies over uw nalatenschap

Alles over nalatenschap

Er is een groeiende groep mensen die SOS Kinderdorpen in hun nalatenschap opnemen. Wilt u ook iets nalaten aan kinderen die dit hard nodig hebben? SOS Kinderdorpen is er voor ieder kind, zowel nu als in de toekomst.

SOS Kinderdorpen in uw testament

Met uw hulp ondersteunen we kinderen in hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie als ze niet bij hun eigen familie kunnen opgroeien, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde. Want met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een veel grotere kans op een mooie toekomst.

Om kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen, bieden wij uitgebreide programma’s aan, zoals familieversterking, alternatieve zorg, jeugdontwikkeling, noodhulp en advocacy. In al onze programma’s staan kinderen, jongeren en families centraal. We zorgen ervoor dat zij de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, van wieg tot werk. U kunt hier op een bijzondere manier aan bijdragen door SOS Kinderdorpen op te nemen in uw nalatenschap.

De nalatenschap van Jurja Kammeijer

Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun erfenis. Omdat ze het belangrijk vinden dat er ook na hun overlijden wordt doorgewerkt aan hun idealen. Jurja Kammeijer (71)  besloot SOS Kinderdorpen een mooie plek in haar testament te geven. “Na het overlijden van mijn partner heb ik dit vijf jaar voor me uitgeschoven, maar nu is het moment.”

“Geven is hetzelfde als ontvangen”

Lees haar interview
Nalatenschap van Jurja Kammeijer

Hoe kan ik nalaten aan SOS Kinderdorpen?

Overweegt u om SOS Kinderdorpen op te nemen in uw testament? Door (een deel van) uw nalatenschap aan SOS Kinderdorpen na te laten, maakt u het mogelijk om kinderen in kwetsbare situaties te beschermen. Hiermee kunt u een positieve en blijvende impact achterlaten en bijdragen aan een betere wereld. Nalaten aan een goed doel kan op verschillende manieren.

Welke manieren van nalaten zijn er?

Wanneer u (een deel van) uw nalatenschap nalaat aan een goed doel dat door de belastingdienst is aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), dan hoeft het goede doel over uw nalatenschap geen erfbelasting te betalen. Er zijn verschillende manieren om na te laten aan een goed doel. Voor alle mogelijkheden moet u een testament laten opstellen of een al bestaand testament aanpassen.

Een aantal mogelijkheden zijn:

  • In uw testament SOS Kinderdorpen als erfgenaam opnemen. SOS Kinderdorpen wordt dan, al dan niet met andere erfgenamen, eigenaar van al dat u nalaat. Het goede doel ontvangt dan een door u bepaald percentage van uw nalatenschap.
  • In uw testament een legaat voor SOS Kinderdorpen opnemen. In een legaat kunt u een geldbedrag of specifieke goederen nalaten aan een goed doel.
  • In uw testament een fonds op naam oprichten. Het oprichten van een fonds op naam gaat in overleg met SOS Kinderdorpen. Samen bepalen we waar het bedrag van het fonds aan besteed wordt. Het geld uit dit fonds wordt ingezet voor projecten die passen bij uw specifieke wensen en idealen.

Welke keuze u maakt is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Daarom raden wij aan een ervaren adviseur te raadplegen. SOS Kinderdorpen heeft een ervaren notarieel jurist die altijd voor u klaar staat. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Vraag hier uw

gratis brochure aan
Nalatenschap
Veelgestelde

vragen
Persoonlijk advies

Neem contact op
Kind aan het bellen - Contact SOS Kinderdorpen

Wilt u met uw nalatenschap impact maken?

Als u op zoek bent naar een manier om met uw nalatenschap een blijvende impact te maken op de wereld, kunt u overwegen om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen. Wij hebben als missie om te zorgen dat elk kind en elke jongere opgroeit in een sterke familie en veilige omgeving, en zich kan ontwikkelen tot een zelfstandige volwassene. Met de steun uit uw nalatenschap maakt u dit mogelijk.

Het nalaten aan SOS Kinderdorpen kunt u regelen door een testament op te stellen of een bestaand testament aan te passen. Ons team van deskundige adviseurs staat klaar om u te helpen bij het adviseren over het opstellen van een testament. Samen kijken we hoe we uw wensen het beste kunt vastleggen.

Wat houdt nalaten aan een goed doel met belastingvoordeel in?

Nalaten aan een goed doel zoals SOS Kinderdorpen kan met belastingvoordeel, omdat we zijn aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit houdt in dat er geen erfbelasting verschuldigd is over uw nalatenschap. Dus als u ervoor kiest een goed doel op te nemen in uw testament, komt dit bedrag uit uw nalatenschap volledig ten goede aan de missie.

Weetjes over nalatenschap…

  • SOS Kinderdorpen is als goed doel vrijgesteld van erfbelasting. SOS Kinderdorpen heeft ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor gelden die aan ons worden nagelaten volledig ten goede komen aan ons werk.
  • Jaarlijks kunnen we één op de vijf kinderen een liefdevol thuis geven dankzij de nalatenschappen van Nederlandse donateurs.

SOS Kinderdorpen opnemen in uw nalatenschap

De volgende gegevens kunt u meenemen naar uw notaris: Stichting Nederlandse Vrienden der SOS Kinderdorpen, gevestigd te Amsterdam, Maassluisstraat 2 (1062 GD), ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41197577. Rekeningnummer: NL40INGB0000234234.

Brochure over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Wilt u meer weten over het opnemen van SOS in uw testament? Vraag onze brochure “Geef uw familieliefde door, iets mooiers kunt u niet nalaten” aan.

Persoonlijk contact?

Als u op zoek bent naar een manier om een blijvende impact te maken op de wereld en tegelijkertijd kwetsbare kinderen te helpen, overweeg dan om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen. We staan u heel graag te woord voor persoonlijk advies. U kunt met vragen contact opnemen met Corine Kila via corine@soskinderdorpen.nl, relatiemanager nalaten of Astrid Blankendaal, astrid@soskinderdorpen.nl, notarieel jurist.

Ja, neem contact met mij op
Persoonlijk advies over uw nalatenschap

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

SOS Kinderdorpen werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig (vanaf € 250) en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen.

Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.