‘Mijn kinderen moeten verbonden blijven’

“Toen de online lessen voor mijn twee kinderen begonnen, was dat een behoorlijk verwarrende periode. We wisten niet hoe dit werkte en we kregen geen duidelijke instructies van de docenten. Inmiddels zijn we er meer aan gewend, maar lopen we ook tegen andere zaken aan. Hun moeder Amanda (32) vertelt hoe het met ze gaat.

Lessen via de nationale televisie

Amanda en haar kinderen thuis tijdens de coronapandemie
Amanda thuis met haar kinderen Micaela en Edu

“Onze zoon Edu* (6) zit in de eerste klas. Elke ochtend ontvangt hij van zijn leraar het huiswerk van de dag, tussen 10.00 en 12.30 uur afstemmen op de nationale televisie voor de lessen op zijn niveau. Vervolgens heeft hij tijd om zijn huiswerk te maken, wat hij voor 17.00 uur moet opsturen. Ik denk dat hij het goed doet. Hij houdt van wiskunde, maar houdt niet van schrijven, dus ik moet hem helpen georganiseerd en netjes te zijn met zijn handschrift.

“Zijn zus Micaela* is een A-student. Ze zit in haar eerste jaar van de middelbare school. Als ze huiswerk krijgt, stuurt ze dat dezelfde dag nog op, ongeacht de deadline. Ze is een harde werker en geniet van online lessen. Ook kijkt ze ‘s middags naar lessen op de landelijke omroep.

Zorgen over schoolprestaties

“Laatst kreeg ze verschillende resultaten terug, ze had een laag cijfer voor lichamelijke opvoeding. Ze moet video’s naar de leraar sturen, maar ze is verlegen dus ze durft dat niet heel goed. Samen met de leraar moedig ik haar aan om zich zelfverzekerder te voelen. Dat gaat steeds wat beter. Ze houdt niet van lage cijfers. Micaela worstelt ook met Engels, maar helaas kan ik haar hiermee niet helpen en dat baart me zorgen.

Extra kosten om onderwijs te kunnen volgen

“Mijn kinderen gebruiken mijn telefoon voor hun onderwijs. Het betekent dat ik om de drie dagen tegoed moet kopen. Ik geef veel meer uit dan voorheen, maar ze moeten verbonden blijven. Ze gebruiken het om hun huiswerk te downloaden en te verzenden, in contact te blijven met hun docenten en om onderzoek te doen naar verschillende onderwerpen.”

Amanda thuis in Peru met man en kinderen
Amanda met haar man en kinderen

Amanda en haar familie krijgen steun van de SOS familieversterkende programma in Juliaca, Peru, zodat Amanda en haar man, ondanks de hogere telefoonkosten en het verlies van inkomsten, kunnen blijven voorzien in hun levensonderhoud.

*) namen vanwege privacy aangepast

Draag bij aan onderwijs voor elk kind

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.