Laura’s leven in coronatijd

“Ik ben Laura en ben negen jaar oud. Ik woon samen met mijn moeder, mijn vader en mijn broertje van twee in Nueva Ciudad Inca in Peru. Later als ik groot ben, wil ik dierenarts worden en dieren beschermen. Ik mis school want nu leer ik niets. Mijn moeder kan mij niet helpen want zij is nooit naar school gegaan. Omdat we hier geen elektriciteit hebben kan ik geen lessen volgen via de radio en de tv. De leraren sturen ons huiswerk via de Whatsapp, maar mijn vader neemt de telefoon mee naar werk dus ik kan daar alleen naar kijken op zondag als hij thuis is. Ondertussen zorgt mijn moeder ervoor dat ik oefen met schrijven dus ik schrijf alles op wat ik dit jaar heb geleerd nog een keer in een nieuw schrift. Ik schrijf tien pagina’s per dag. Soms leent tante Delia mij haar telefoon, maar ik durf het haar zelf niet te vragen. Dus, overdag speel ik met mijn poppen en help ik mijn moeder met de was en met het huis opruimen.”

Blij met de dorpskeuken

“Nu heeft mijn moeder kiespijn waardoor ze veel op bed ligt. Dan haal ik eten op bij de dorpskeuken. Het is heel fijn dat die er is omdat we daar, als we zelf even geen geld hebben voor eten, altijd eten kunnen halen. Mijn favoriet is de pompoenstoofpot en Aziatische rijst. Soms helpt mijn moeder ook met koken. Dat maakt mij trots omdat mijn moeder zo ook zorgt voor andere kinderen die even geen eten thuis hebben.”

SOS Kinderdorpen Peru steunt 35 centrale dorpskeukens. Verder organiseert SOS workshops om de organisatie en coördinatie van deze keukens zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Laura haalt eten op in de soepkeuken

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.