Families versterken en familiegerichte zorg, onderwijs & werk, gezondheid en noodhulp

Preventie – Families versterken

 • 620 familieversterkende programma’s waarmee we 347.000 kinderen, jongeren, ouders/verzorgers uit 78.000 families ondersteunen.

Simba Familiezorg

 • 25 kinderen, 34 ouders en gezinsouders begeleiden op het gebied van familieversterking en samenwerken met 7 gezinshuizen.

Familiegerichte zorg 

 • 1.394 familiegerichte zorg programma’s waarmee we 65.600 kinderen en 7.200 families ondersteunen. De kinderen en jongeren uit onze familiegerichte zorg programma’s groeien op in de liefdevolle en veilige omgevig van een SOS familie in een SOS kinderdorp, een pleeggezin en onze overige familiegerichte zorg programma’s.

Advocacy

 • 92 landen waarin wij ons inzetten voor het respecteren van kinderrechten en het beschermen van kinderen. Wij pleiten ervoor dat ieder kind een liefdevol thuis verdient.

 

Onderwijs en jeugdwerkgelegenheid

 • 610 onderwijs- en jeugdwerkgelegenheidsprogramma’s waardoor 198.600 kinderen, jongeren en volwassenen naar de kleuterschool, dagopvang, het basis- en middelbaar onderwijs gaan, en jeugdwerkgelegenheidprogramma’s en onderwijstrainingen volgen.

Gezondheidszorg

 • 82 medische programma’s, waarmee we 271.200 mensen uit gemeenschappen en de kinderdorpen bereiken.

Noodhulp

 • 35 noodhulpprogramma’s waarmee we 240.000 mensen in nood steunen.

Overige activiteiten

104 programma’s waarmee we 55.800 mensen bereiken, waaronder gemeenschapsvoorlichting en educatie over kinderrechten, ondersteuning bij integratie, vakantiekampen en speelbussen.

Uit onderzoek is gebleken dat:

 • 90% van de kinderen en jongeren die aan een SOS zorgprogramma heeft deelgenomen, heeft sterke familiebanden en is in staat om in de toekomst goed voor hun eigen kinderen te zorgen;
 • Meer dan 80% van de voormalig deelnemers heeft een middelbare school of beroepsopleiding voltooid, en beschikt over de vaardigheden om een baan te krijgen of een vervolgstudie te doen;
 • 60% van de voormalig deelnemers verdient een modaal inkomen, waardoor hij of zij een zelfredzaam bestaan kan leiden;
 • 90% van de voormalig deelnemers is in staat om bijna volledig te voorzien in de basisbehoeften (huisvesting, voedselzekerheid en gezondheidszorg);
 • 80% van de voormalig deelnemers geeft aan gelukkig te zijn en veilig en positief in het leven te staan.

Verhalen van kinderen, jongeren en moeders

“Mijn SOS moeder bereidde ons voor op het leven en heeft ons sterker gemaakt. Ze zorgde ervoor dat ik mijn mannetje kon staan in de harde buitenwereld. Het is door die opvoeding dat ik ben waar ik nu ben. Ik run mijn huishouden nu precies zoals mijn moeder dat deed”, vertelt Cecilia, die in een SOS kinderdorp opgroeide. Sinds de oprichting van SOS Kinderdorpen hebben wereldwijd miljoenen kinderen een liefdevolle SOS familie gekregen of is voorkomen dat hun familie uiteenviel. Ze hebben toegang gekregen tot onderwijs en medische zorg en is er naar ze geluisterd.

Lees hier hun verhalen
Verhalen SOS Kinderdorpen

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.