Zahra, vijf jaar

De ouders van Zahra doen hun best om voor haar en haar broers en zussen te zorgen, maar dat valt niet mee. Het gezin woont samen met oma in een (tijdens de oorlog) verlaten huis, zoals zo veel families dat in Kosovo doen. De kinderen hebben nog nooit eigen speelgoed gehad en Zahra was tot SOS Kinderdorpen het gezin ondersteunde nog nooit naar de kleuterschool geweest, omdat haar ouders dit niet konden betalen. Al het geld dat haar vader verdient is nodig om eten en drinken van te kopen.

Steun nu een kind als Zahra
Zahra uit Kosovo met haar broers en zus

Steun nu een kind als Zahra

Op dit moment doen we er alles aan om kwetsbare families als die van Zahra in goede gezondheid door deze crisis heen te loodsen. Dit doen we onder andere door voedsel- en hygiënepakketten, kleding en luiers uit te delen. Ook geven we financiële steun voor bijvoorbeeld schoolgeld of huisvesting. Helaas is dit vaak niet genoeg voor alle families die we nu ondersteunen. Er is meer hulp nodig en wel zo snel mogelijk.

Jij kunt deze families helpen. Met jouw donatie gaan kinderen als Zahra weer naar school. Zo zorg jij ervoor dat families deze crisis overleven.

Help mee zodat kinderen als Zahra naar school kunnen
Zahra uit Kosovo met haar moeder bij een groene deur

Zahra gaat naar school!

Dankzij de hulp van onze donateurs kon Zahra starten op de kleuterschool. Ondanks dat ze thuis weinig sprak tegen onbekenden maakte ze op haar eerste dag gelijk al een paar vriendjes. Ze vond het zo leuk op school dat ze eigenlijk wel wilde blijven slapen. Gelukkig mag ze na de zomer gewoon weer naar school.

Er zijn nog zoveel meer kinderen zoals Zahra, die graag naar school willen na de zomer. Help jij hen?

Geef voor kinderen zoals Zahra
Zahra op haar eerste schooldag

Help een kind als Zahra

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.