Het verhaal van Zahra

De coronacrisis zorgt ervoor dat steeds meer families het niet redden zonder hulp. Families als die van Zahra. Dit meisje van vijf jaar oud wil dolgraag naar school, maar weet dat haar ouders daar het geld niet voor hebben…

Help een kind als Zahra
Zahra uit Kosovo zit op een oude bank

Zahra, vijf jaar

De ouders van Zahra doen hun best om voor haar en haar broers en zussen te zorgen, maar dat valt niet mee. Het gezin woont samen met oma in een (tijdens de oorlog) verlaten huis, zoals zo veel families dat in Kosovo doen. De kinderen hebben nog nooit eigen speelgoed gehad en Zahra is nog nooit naar de kleuterschool geweest omdat haar ouders dit niet kunnen betalen. Al het geld dat haar vader verdient is nodig om eten en drinken van te kopen.

Steun nu een kind als Zahra
Zahra uit Kosovo met haar broers en zus

Steun nu een kind als Zahra

Op dit moment doen we er alles aan om kwetsbare families als die van Zahra in goede gezondheid door deze crisis heen te loodsen. Dit doen we onder andere door voedsel- en hygiënepakketten, kleding en luiers uit te delen. Ook geven we financiële steun voor bijvoorbeeld schoolgeld of huisvesting. Helaas is dit vaak niet genoeg voor alle families die we nu ondersteunen. Er is meer hulp nodig en wel zo snel mogelijk.

Jij kunt deze families helpen met een kleine gift of sadaqa van jouw kant. Je kunt ervoor zorgen dat kinderen niet hongerig hoeven te zijn en gewoon naar school kunnen. Jij kunt ervoor zorgen dat families deze crisis overleven.

Zorg jij ervoor dat kinderen als Zahra naar school kunnen?
Zahra uit Kosovo met haar moeder bij een groene deur

SOS zet alles op alles

SOS Kinderdorpen ziet de vraag naar familiegerichte zorg enorm toenemen. Vooral in kwetsbare gebieden. De grote armoede die wordt veroorzaakt door de coronapandemie zorgt ervoor dat families uit elkaar vallen. Dit moeten we voorkomen. Kinderen verdienen een veilig en warm thuis.
Met jouw steun doen we wat we kunnen om kwetsbare families te ondersteunen en zorgen we ervoor dat kinderen als Zahra veilig en liefdevol kunnen opgroeien.

Help jij deze Ramadan een familie in nood?
Zahra uit Kosovo zit op een oude bank

Help een kind als Zahra

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.