Een mooie toekomst begint met liefde

Elk kind heeft recht op een mooie toekomst, waar hij of zij ook wordt geboren. Zonder uitzondering. Helaas is deze mooie toekomst niet voor ieder kind weggelegd. SOS Kinderdorpen is er voor deze kinderen, overal in de wereld. Met ons ondernemende en bevlogen team van lokale professionals vangen we kinderen op die het moeilijk hebben. Kinderen die er alleen voor staan, omdat de familie er niet voor ze kan zijn of omdat ze hun ouders zijn verloren. Samen met jouw familie kun je deze kinderen helpen om ze een mooie liefdevolle toekomst te geven.

Dit is SOS kinderdorpen

Families versterken

Een liefdevolle familie en een veilig thuis is het recht van elk kind. Het is de essentie van ons, waarin het kind altijd centraal staat. Dit betekent dat we de kinderen de zorg geven die het beste past bij hun specifieke situatie. Door zware leefomstandigheden, zoals armoede, kunnen veel ouders hun kinderen niet geven wat ze nodig hebben. SOS Kinderdorpen ondersteunt deze families door hen te helpen via een familieversterkend programma. In het programma wordt voor elke familie een persoonlijk ontwikkelplan gemaakt, waarbij zij begeleiding krijgen op het gebied van opvoeding en zorg en ondersteuning bij het ontwikkelen van activiteiten om inkomen te genereren. Het richt zich op een duurzame verandering van de leefomstandigheden van deze kwetsbare families.

Liefdevolle SOS familie

Als kinderen geen familie meer hebben die voor ze kan zorgen, worden ze opgevangen in een SOS Kinderdorp. We zorgen ervoor dat broertjes en zusjes bij elkaar kunnen blijven. Ze groeien op tot ze oud genoeg zijn om op eigen benen te staan, samen met andere broertjes of zusjes en een SOS moeder of vader.

Voor de jongeren is er een SOS jongerenhuis, waar ze onder begeleiding wonen. Hier worden ze voorbereid op een zelfstandige toekomst. SOS Kinderdorpen werkt altijd samen met lokale partners.

Familieliefde

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.