Tia, 13 jaar

De moeder van Tia uit Mozambique verkoopt zoete aardappelen op een marktje langs de weg. Door de anderhalve meter maatregel is er niet genoeg ruimte voor alle kraampjes en daarom verkopen de vrouwen nu om de dag. Het inkomen bij Tia thuis is hierdoor gehalveerd. “Er is niet voldoende eten voor ons allemaal”, zegt Tia. “Als ontbijt aten we altijd de restjes van de avond ervoor, maar nu zijn er geen restjes meer. Door de honger kan mijn moeder mijn babybroertje geen borstvoeding meer geven.”

Steun nu een kind als Tia
Tia haalt water met haar broertje

Toekomst onzeker

Sinds de scholen dicht zijn, zorgt Tia voor haar broertje en zusjes als haar moeder werkt. Ze haalt water en doet huishoudelijke klusjes. Ze hoopt dat ze gauw weer naar school kan. “Ik heb veel lessen gemist. Thuis inhalen lukt niet omdat we geen elektriciteit hebben. Mijn moeder had gespaard voor elektriciteit, de bedrading is al aangelegd. Maar nu er geen geld meer is, hangen de draden gewoon aan de muren.” Tia wil verpleegster worden, maar vreest dat ze door de crisis te veel achterstand oploopt. Ook is ze bang dat haar moeder corona krijgt en misschien wel overlijdt. “Door corona is de toekomst onzeker en dat maakt me bang.”

Zorg jij dat kinderen als Tia onderwijs kunnen volgen?
Tia maakt hun huis schoon - SOS Kinderdorpen

SOS zet alles op alles

SOS Kinderdorpen ziet de vraag naar familiegerichte zorg de afgelopen maanden wereldwijd enorm toenemen. De grote armoede die wordt veroorzaakt door de pandemie zorgt ervoor dat families uit elkaar vallen. We zien het als onze taak dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Met jouw steun doen we wat we kunnen om de meest kwetsbare families, zoals die van Tia, te ondersteunen en te versterken.

Help je mee?
Tia met haar familie - SOS Kinderdorpen

Help kinderen als Tia

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.