Online training versterkt 200 jongeren uit Latijns-Amerika op weg naar onafhankelijkheid

Meer dan 200 jongeren uit SOS kinderdorpen in Latijns-Amerika hebben een online training gevolgd die hen helpt op de weg naar onafhankelijkheid. Omdat wereldwijd veel scholen en bedrijven zijn gesloten door de coronapandemie is het voor deze groep extra lastig om die laatste stap naar een zelfstandig leven te zetten. 

De training werd gegeven door Salesforce-medewerkers. Zij brachten deze jongeren praktische kennis en vaardigheden bij, zoals het opstellen van haalbare doelen, het vinden van een fatsoenlijke baan en het managen van een huishoudboekje. Deze virtuele training is onderdeel van YouthLinks, de digitale component van ons jeugdwerkgelegenheidsprogramma YouthCan!

44 Salesforce-medewerkers uit Mexico coachten 207 jongeren uit Argentinië, Bolivia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Panama, Paraguay, Peru en Venezuela online in groepjes van vijf tot zes personen. “Ik wil de jongeren vooral hun eigen waarden en krachten laten inzien,” aldus Salesforce-medewerker Yuridia Resendiz. De jongeren en mentoren konden kiezen tussen twee soorten trainingen: in sociale vaardigheden of hoe het beste een baan te vinden.

“Ik heb veel geleerd,” zegt de 19-jarige Abraham uit Peru. “Bijvoorbeeld dat een strak opgesteld CV en een goede voorbereiding op een sollicitatiegesprek een groot verschil kunnen maken.” De 19-jarige Guadalupe uit Bolivia vond het maken van de ‘levensboom’ het leukst. Met behulp van deze levensboom stelden de jongeren samen met de Salesforce-mentoren hun persoonlijke en professionele levensdoelen op.  “Dit heeft me geleerd wat mijn zwakke en sterke punten zijn. Daardoor weet ik nu beter wat ik met mijn leven wil en ben ik gemotiveerd dat te bereiken.”

Online coaching door Salesforces-medewerkers

Mooie resultaten

Uit de evaluatie van de jongeren bleek de training een succes. 88% van de jongeren geeft aan dat ze na de training over meer kennis en vaardigheden beschikken om te werken aan een zelfstandige toekomst. Driekwart van de jongeren geeft aan dat ze beter begrijpen waar werkgevers naar opzoek zijn. Ook zegt 75% dat ze nu beter realistische doelen voor zichzelf kunnen stellen. 81% van de jongeren is dankzij de training van de Salesforce-medewerkers nu in staat om financiële doelen te stellen en te sparen. Tot slot laat 75% van de jongeren weten dat ze zich meer gemotiveerd voelen dankzij hun Salesforce-mentor.

De deelnemende jongeren sloten de training af met een digitale ceremonie. Daar kregen ze virtuele certificaten als erkenning voor hun inzet.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.