Sinds de start van onze samenwerking in 2000 hebben wij met steun van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij € 35,1 miljoen mogen ontvangen voor kinderen die de ouderlijke zorg zijn verloren of het risico lopen deze te verliezen. Naast de jaarlijkse bijdrage van € 1,35 miljoen hebben we over de jaren ook financiering van de Nationale Postcode Loterij ontvangen voor innovatieve projecten zoals ‘Red Mijn Moeder’ en ‘No child is born to grow up alone’  en de bouw van de kinderdorpen Kumasi (Ghana), Kisumu en Meru (Kenia).

In 2018 hebben we dankzij de Nationale Postcode Loterij een historische stap kunnen maken met het toekennen van de Extra Trekking ‘Simba Familiehuizen pilot’. Zij staan hiermee aan de wieg van eerste programma in Nederland. Een programma waarbij we ons gaan inzetten voor kinderen uit families met ernstige zorgen en problemen, voor wie het noodzakelijk is om tijdelijk sámen met hun broers en zussen in een veilige familiegerichte omgeving te wonen.

Naast jarenlange steun aan onze organisatie, brengt de Nationale Postcode Loterij ons werk onder de aandacht van het grote publiek. Wij zijn de deelnemers zeer dankbaar voor hun steun aan kwetsbare kinderen wereldwijd.

Samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. SOS Kinderdorpen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Lees meer over de Nationale Postcode Loterij en onze samenwerking!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.