733 resultaten gevonden

 • SOS Kinderdorpen: voor kwetsbare Kinderen en families.

  Kinderen kunnen er niks aan doen. Zij zijn altijd onschuldig, maar helaas wel vaak het slachtoffer als hun ouders er niet meer zijn, of door ziekte en armoede niet in staat voor hen te zorgen. Daarom zetten wij alles op alles om elk kind een veilige familie te geven.

  Lees meer
 • 6 december 2023

  Feestdagen 2023: Geef licht. Geef leven.

  Wereldwijd leven zo’n 220 miljoen kinderen gescheiden van hun familie. Daarom vraagt SOS Kinderdorpen aan iedereen die de feestdagen met familie doorbrengt om een lichtje aan te steken voor deze kinderen. Geef nu een lichtpuntje in het leven van een kind. Geef licht. Geef leven.

  Lees meer
 • het Verhaal van Grace: van wanhoop naar toekomst

  Stel je eens voor: nog voor je 18e verjaardag verlies je je vader, moeder, opa en oma. Grace blijft achter met haar nichtje. Toen ze zelf zwanger werd, stortte haar wereld in.

  Lees meer
 • Veelgestelde vragen

  Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de feestdagencampagne 2023.

  Lees meer
 • 22 november 2023

  Verkiezingen: Wat doet jouw stem voor kinderen in Afrika

  In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, die er vandaag zijn, organiseerde de Afrikadag afgelopen zaterdag een verkiezingsdebat: "Wat doet jouw stem in Afrika?" Wij zetten ons in voor kinderen, jongeren, en families in 47 landen in Afrika. Volgens een recent rapport van de Afrikaanse Expert Commissie voor de Rechten en Welzijn van het Kind, onderdeel van de Afrikaanse Unie leven naar schatting 35 miljoen kinderen in Afrika zonder ouderlijke zorg.

  Lees meer
 • De tragische ervaring van kateryna die naar Polen moest vluchten

  Het verhaal van Kateryna is slechts één van de duizenden tragische ervaringen van kinderen die naar Polen vluchtten. SOS Kinderdorpen steunt families zoals dat van Kateryna door ze bijeen te houden en ze een veilige plek en onderwijs te bieden.

  Lees meer
 • 13 november 2023

  Een conflict waar niemand wint

  Het escalerende conflict tussen Hamas en Israël is er één waar niemand wint. Duizenden kinderen zijn gedood of gewond. Artsen moeten keuzes maken wie zij helpen. SOS Kinderdorpen roept op tot een staakt-het-vuren.

  Lees meer
 • 3 november 2023

  De klimaatcrisis is een kindercrisis

  Op zondag 12 november om 13:00 start de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid op de Dam in Amsterdam. Wereldwijd raakt de klimaatcrisis en de gevolgen ervan kinderen het hardst. Wij vinden dat de politiek nu actie moet ondernemen! Daarom loopt SOS Kinderdorpen samen met onder andere Save the Children, Plan International Nederland, Lilliane Fonds en Defence for Children mee.

  Lees meer
 • Sponsor een kinderdorp

  Voor nog geen euro per dag geef je een kind een liefdevolle familie. Met een SOS moeder en zijn (nieuwe) broertjes en zusjes.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.