756 resultaten gevonden

 • 19 april 2024

  Psychologische steun voor kinderen na raketaanval op Israël

  De Iraanse aanvallen op Israël op zondag veroorzaakten angst en bezorgdheid bij de kinderen en jongeren in onze programma's in Israël. Een 7-jarig meisje raakte gewond.

  Lees meer
 • Noodhulp Gaza

  De schade die het conflict in de Gazastrook achterlaat is enorm. 13.450 kinderen zijn vermoord. Bijna 70% van de gebouwen in het noorden van Gaza is vernietigd of beschadigd. 17.000 kinderen staan er alleen voor, gescheiden van hun ouders. Meer dan ooit is er behoefte aan noodhulp.

  Lees meer
 • 4 april 2024

  Hoe gaat het met de kinderen uit Gaza na de evacuatie?

  In maart werden 68 kinderen uit het SOS kinderdorp in Gaza geëvacueerd naar Bethlehem. Pyscholoog Mutaz Lubbad begeleidde de kinderen. In dit interview vertelt hij over hoe het met de kinderen gaat en welke hulp zij het hardst nodig hebben.

  Lees meer
 • 21 maart 2024

  Activist Yvonne (17) strijdt voor kinderrechten in Tsjaad

  Kinderrechtenactivist Yvonne spreekt zich uit over het recht op onderwijs en gendergelijkheid in Tsjaad. Wij stelde haar 5 vragen in Brussel.

  Lees meer
 • Ramadan voor kinderen en families in nood

  Zakat voor kinderen en families Het hele jaar door kijken veel families uit naar Ramadan, een tijd van waardevolle momenten met elkaar. Maar voor veel kinderen in Gaza zijn deze…

  Lees meer
 • Zakat geven aan kinderen en families in nood 

  We zetten ons in om families te versterken en om kinderen die de ouderlijke zorg hebben verloren of dreigen te verliezen te ondersteunen. Dit als het gevolg van oorlog, armoede, hongersnood en/of natuurrampen. Meer dan 220 miljoen kinderen in de wereld staan er alleen voor en hebben dringend hulp nodig.

  Lees meer
 • 13 maart 2024

  Een geslaagde evacuatie: 68 kinderen geëvacueerd uit Gaza

  Deze week zijn 68 kinderen uit het SOS kinderdorp in Gaza geëvacueerd, samen met 11 medewerkers en hun families. De kinderen en volwassenen zijn in samenwerking met relevante autoriteiten naar Bethlehem gebracht, waar ze deze week veilig aankwamen.

  Lees meer
 • 4 maart 2024

  Held uit het veld: Gaza & de Westelijke Jordaanoever

  "Dit is misschien wel de vreselijkste of één van de meest vreselijke humanitaire situatie die ik in de afgelopen jaren heb gezien.", vertelt SOS hulpverlener Julian. Julian werkt als noodhulp adviseur voor SOS Kinderdorpen Palestina. Vandaag vertelt hij ons meer over de huidige situatie in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

  Lees meer
 • 22 februari 2024

  2 JAAR OORLOG IN OEKRAÏNE – WE BLIKKEN TERUG, EN VOORUIT 

  Na twee jaar oorlog in Oekraïne dreigen meer families dan ooit uiteen te vallen. Lees wat SOS Kinderdorpen doet voor deze families.

  Lees meer
 • Sofiya wil weer rennen 

  Begin 2023, een jaar na start van de oorlog, werd Sofiya’s geboorteplaats getroffen door rakketten. Een nabijgelegen gebouw stortte in en legde Sofiya’s huis in puin. Minstens één kind stierf, en velen raakten gewond. Sofia was een van hen. Verpletterd onder een betonnen plaat verloor ze veel bloed. Haar beide benen waren er zo slecht aan toe dat de reddingswerkers haar niet direct konden optillen.

  Lees meer

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.