Skip to main content

NOODHULP

In crisissituaties zijn kinderen het meest kwetsbaar. In tijden van oorlog, conflicten en natuurrampen hebben zij de bescherming en zorg van een familie het hardst nodig. Daarom kiezen we ervoor om tijdens een noodsituatie kinderen en hun families centraal te stellen in onze hulp. Help de getroffen kinderen en families direct.

noodhulp nepal baby sos kinderdorpen.jpg​Fotograaf Amul: “Tijdens de aardbeving hoorden we gehuil bij een ingestorte woning. Soldaten probeerden de baby te vinden. Na vijf uur werd Sonish gevonden en gered en kon ik het moment dat de soldaten hem omhooghielden vastleggen! Een fantastisch moment middenin een gruwelijke gebeurtenis die ik met de wereld heb mogen delen."

 

Directe noodhulp vergroot overlevingskans

Na een ramp telt ieder uur. Omdat SOS Kinderdorpen in ruim 135 landen werkt, hebben we in deze landen de ervaring en het netwerk om snel in actie te komen. Vanuit onze bestaande faciliteiten zetten we noodhulpprogramma's op. Voorbeelden van onze hulp in noodsituaties:

  • zorgen voor (psychische) begeleiding van kinderen en hun families
  • realiseren van familiehereniging
  • verstrekken van drinkwater en voeding
  • bieden van medische zorg
  • verlenen van onderdak

noodhulp-illustratie-sos-kinderdorpen (1).png

In 2017 hebben 30 noodhulpprogramma's met 2.080.800 interventies ingezet voor kinderen, jongeren en hun families.


Hulp op lange termijn

Sommige noodsituaties raken snel op de achtergrond in het nieuws. Maar voor getroffen kinderen en families duurt het vaak jaren om hun leven weer op de rit te krijgen. SOS Kinderdorpen blijft en helpt. Naast het direct bieden van hulp in noodsituaties, zijn herstel, begeleiding en het vinden van structurele oplossingen een belangrijk onderdeel van ons werk:

  • We ondersteunen bij het herstel van huizen, scholen en sanitaire voorzieningen.
  • Met onze kostwinningsprogramma's helpen wij families bij de wederopbouw. Want werk en inkomen is essentieel.
  • Onze focus ligt altijd op het kind: het verzorgen van psychosociale hulp voor traumaverwerking, het bieden van onderwijs, familiehereniging, het zorgen voor kinderen die er alleen voor zijn komen te staan.


Waar biedt SOS Kinderdorpen noodhulp?

Hieronder een aantal voorbeelden van crisissituaties waar wij noodhulp verlenen:

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png
"Elk kind, elke familie kan in een noodsituatie terechtkomen. Ook dan helpen we, vooral dán moet een kind bij zijn familie kunnen blijven." - Andreas Papp, internationale directeur noodhulp SOS Children's Villages
stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

SOS Noodfonds: jouw gift redt levens na een ramp

Met donaties aan het Noodfonds zorg je ervoor dat SOS Kinderdorpen voorbereid is en direct in actie komt na een ramp. En dat we, ook als er geen media-aandacht meer is voor de betreffende crisis, blijven zorgen voor de meest kwetsbare kinderen en families in nood.

RED LEVENS NA EEN RAMP
Doneer nu

SOS hulpverlener brengt kind in veiligheid