Skip to main content

NOODHULP

In crisissituaties zijn kinderen het meest kwetsbaar. In tijden van oorlog, conflicten en natuurrampen hebben zij de bescherming en zorg van een familie het hardst nodig. Daarom kiezen we ervoor om tijdens een humanitaire crisis kinderen en hun families centraal te stellen in onze hulp. Help de getroffen kinderen en families direct.

noodhulp nepal baby sos kinderdorpen.jpg

Directe noodhulp vergroot overlevingskans

Na een ramp telt ieder uur. Omdat SOS Kinderdorpen in ruim 130 landen kinderen een familie geeft, zijn we vaak al aanwezig op de plek van de ramp. Hierdoor kunnen we direct in actie komen en meer levens redden. Vanuit onze bestaande faciliteiten zetten we noodhulpprogramma's op. Voorbeelden van onze hulp in noodsituaties:

  • zorgen voor (psychische) begeleiding van kinderen en hun families
  • realiseren van familiehereniging
  • verstrekken van drinkwater en voeding
  • bieden van medische zorg
  • verlenen van onderdak

noodhulp-illustratie-sos-kinderdorpen (1).png

In 2017 waren we ons in 30 noodhulpprogramma's met 2.080.800 interventies ingezet voor kinderen, jongeren en hun families.


Hulp op lange termijn

Noodsituaties raken snel op de achtergrond in het nieuws. Maar voor getroffen kinderen en families duurt het vaak jaren om hun leven op de rit te krijgen. SOS Kinderdorpen blijft en helpt. Naast het direct bieden van hulp in noodsituaties, zijn herstel, begeleiding en het vinden van structurele oplossingen een belangrijk onderdeel van ons werk:

  • Met onze kostwinningsprogramma's helpen wij families bij de wederopbouw. Want werk en inkomen is essentieel.
  • We ondersteunen bij het herstel van huizen, scholen en sanitaire voorzieningen.
  • En ook hier ligt onze focus altijd weer op het kind: het verzorgen van psychosociale hulp voor traumaverwerking, het bieden van onderwijs, familiehereniging, het zorgen voor kinderen die zijn komen te staan.


Waar biedt SOS Kinderdorpen noodhulp?

Hieronder een aantal voorbeelden van crisissituaties waar wij noodhulp verlenen:

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png
"Elk kind, elke familie kan in een noodsituatie terechtkomen. Ook dan helpen we, vooral dán moet een kind bij zijn familie kunnen blijven." - Andreas Papp, internationale directeur noodhulp SOS Children's Villages
stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

SOS Noodfonds: jouw gift redt levens na een ramp

Met donaties aan het Noodfonds zorg je ervoor dat SOS Kinderdorpen voorbereid is en direct in actie komt na een ramp. En dat we, ook als de camera's weg zijn, blijven zorgen voor de meest kwetsbare kinderen en families in nood.

RED LEVENS NA EEN RAMP
Doneer nu

SOS hulpverlener brengt kind in veiligheid