De schade die het Palestijns-Israëlische conflict achterlaat is groot. Huizen, scholen en ziekenhuizen zijn beschadigd en in sommige gevallen volledig vernietigd. Kinderen zijn gescheiden van hun ouders. Families zijn hun thuis kwijt. Meer dan ooit is er behoefte aan noodhulp.

Wij zijn er voor kinderen en families in Israël, de Gazastrook en de West Bank.

Een conflict waar

niemand wint
gaza-israel-palestine

Help kinderen in Palestina en Israël

Doneren
Wat we doen

Noodhulp
SOS Kinderdorpen

Palestina
SOS Kinderdorpen

Israël
SOS Kinderdorpen Israël
SOS Kinderdorpen in Israël en Palestina

rouwen om verlies
Israel en Gaza
We horen de hele dag het geluid van vallende bommen. De kinderen zijn nerveus, bang om hun familie en vrienden te verliezen
Oproep tot onmiddellijke bescherming

van kinderen en hun rechten in de Gazastrook en Israël

Veelgestelde vragen

ceasefire-now

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Steun SOS Kinderdorpen in Israël & Palestina: een urgente oproep tot noodhulp

De missie van SOS Kinderdorpen in Israël en de Gazastrook 

SOS Kinderdorpen werkt al jaren in zowel Israël als de Gazastrook. We ondersteunen kinderen en jongeren in hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie als ze niet bij hun eigen familie kunnen opgroeien. Zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde. Want met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een veel grotere kans op een mooie toekomst. 

Het langdurige conflict in Israël en Palestina 

Er heersen al langere tijd spanningen in het Midden-Oosten, ook wel het Gaza-Israël conflict genoemd. Het escalerende conflict in de Gazastrook en Israël heeft tot nu toe geleid tot het verlies van honderden levens, duizenden gewonden en honderdduizenden families die hun huis ontvluchtten. Kinderen die de zorg van hun ouders hebben verloren of dreigen te verliezen. 

Humanitaire hulp in Israël, Palestina en Gaza 

Israël, de Gazastrook en de West Bank worden geconfronteerd met ernstige humanitaire problemen als gevolg van doorlopende conflicten en beperkte toegang tot essentiële hulpbronnen. Noodhulp staat klaar, maar hulporganisaties kunnen de gebieden lastig bereiken. De aanhoudende conflicten hebben geleid tot talloze slachtoffers en vernietiging van huizen, scholen en medische voorzieningen. Daarom biedt SOS Kinderdorpen noodhulp. 

Noodhulp 

Gezondheidszorg, psychosociale steun, bescherming van burgers, onderwijs, onderdak, voedselzekerheid en toegang tot schoon water zijn dringende behoeften. SOS Kinderdorpen biedt steun voor getroffenen met: 

  • Bescherming, onderdak en zorg aan kinderen die gescheiden zijn van hun ouders. 
  • Directe ondersteuning voor de meest getroffen gezinnen om verdere scheiding van ouders en kinderen te voorkomen. 
  • Psychosociale zorg om kinderen en collega’s te helpen met het verwerken van opgelopen trauma’s. 
  • Financiële steun voor gezinnen die de hulp het hardst nodig hebben. 
  • Het ondersteunen van partners in de getroffen gebieden, zodat zij snel kunnen reageren op de behoeften van kinderen en gezinnen. 

Wat kan ik doen? 

Doneren: Donaties voor de Gazastrook en Israël zijn keihard nodig. Jouw hulp is keihard nodig.  

Jouw donatie maakt het verschil. Doneer nu! 

Met jouw donatie help je families met: 

  • voeding en hygiëneartikelen 
  • noodopvang 
  • onmiddellijke psychologische hulp 

Het beschermen van kinderen, families en familiehereniging in noodsituaties staat voorop. Ook als de media-aandacht weg is, blijven we zorgen voor kinderen en families in nood en helpen we hen bij de wederopbouw van hun leven. 

Een actie starten: 

Of het nu gaat om het inzamelen van fondsen door lege flessen te verzamelen, cupcakes te bakken, een marathon te lopen, of donaties te vragen voor je verjaardag. Er zijn talloze manieren om geld in te zamelen voor alle kinderen uit Palestina en Israël die onze hulp nodig hebben. Start je eigen actie via ons actieplatform en help mee. Kom in actie voor SOS Kinderdorpen!

DONEER NU EN STEUN ONZE NOODHULP

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.