Noodhulp Syrië

De Syrische burgeroorlog begon in 2010 en er lijkt geen eind aan te komen. Dit alles verwoestende conflict raakt miljoenen onschuldige kinderen en verwoest families. Tienduizenden kinderen zijn hun ouders verloren of kwijtgeraakt, miljoenen moeten op de vlucht overleven en zijn zwaar getraumatiseerd. SOS Kinderdorpen biedt noodhulp in Syrië in Damascus, Aleppo en Tartous, waarbij de zorg voor het kind centraal staat. Help de getroffen kinderen en families direct!

Noodhulpprogramma’s in Syrië

Mede dankzij onze donateurs konden we na de start van de oorlog gelijk noodhulp bieden aan kinderen en families in nood. Inmiddels maken onze collega’s in Syrië overuren en helpen we tienduizenden mensen:

  • In onze kindvriendelijke ruimtes, tijdelijke zorgcentra en de kinderdorpen;
  • Door medische-, psychosociale- en educatieve steun;
  • Humanitaire hulp waaronder het uitdelen van voedsel, water, dekens et cetera; 
  • En door actief in te zetten op familiehereniging.

We werken hierbij samen met lokale en internationale partners.

Noodkreet uit Syrië

Iedere dag verwoest de oorlog er levens en families. Talloze kinderen zijn hun families verloren in het geweld. Zij moeten alleen zien te overleven. Op straat, in tenten en lege gebouwen. “Je ziet de angst in de ogen van de kinderen,” vertelt een SOS medewerker ter plaatse. “Zij worstelen om te overleven en hebben dringend hulp nodig in de vorm van water, voedsel en medische zorg.”

SOS is en blijft actief in Syrië

SOS Kinderdorpen is sinds 1975 actief in Syrië. Door de ligging van het kinderdorp in Aleppo -middenin de vuurlinie- zijn de kinderen en moeders geëvacueerd. Ze bevinden zich ongedeerd en veilig in het SOS kinderdorp in Damascus. We blijven ondersteuning bieden aan de kinderen en moeders in het kinderdorp, maar ook aan de vele ontheemde families en kinderen.

Doneer nu

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.