Met trots delen wij ons jaarverslag en impactrapport 2022 met als thema: De kracht van familie. Wij geloven dat elk kind waar dan ook ter wereld, ongeacht geloof, cultuur of achtergrond, moet kunnen opgroeien in een sterke, liefdevolle familie en veilige omgeving. En met de relaties die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Dankzij uw steun heeft SOS Kinderdorpen in 2022 ruim 2.5 miljoen kinderen, jongeren en families ondersteund via onze wereldwijde programma’s. Vanuit Nederland maakten we een verschil in de levens van 217.800 mensen. Kinderen en families uit onze programma’s delen in ons jaarverslag en impactrapport hun persoonlijke verhalen. Ook komen onze collega’s in het veld aan het woord over trends en ontwikkelingen in onze programma’s en delen we de belangrijkste resultaten uit 2022.


Arian Buurman

Impactrapport 2022
De resultaten 2022

Onze cijfers
Het belang van opgroeien

in je eigen familie
Re-integratie Ghana
Groen

ondernemen

Kalonji is nu zelfredzaam

en bouwt voor zijn kinderen
Kalonji

Ons werk

in Oekraine
GIDEON’S FAMILIE

KAN WEER OP EIGEN BENEN STAAN


Het succes van familieversterking

in Ghana
Mavis Epke

Kinderrechtenclubs in Ghana
Nationale broer en zusdag

verhalenbundel

over samen opgroeien

Over het jaarverslag van SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen: Een Jaarverslag vol impact en hoop

Lees het jaarverslag van SOS Kinderdorpen en ontdek de positieve impact die de organisatie wereldwijd maakt. Ontdek hoe wij kwetsbare kinderen helpen en bijdragen aan een hoopvolle toekomst.

Onze impact in het leven van kinderen, jongeren en families

Welkom bij het jaarverslag van SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen over de hele wereld. In dit verslag nemen we je mee op een reis door onze prestaties en de impact die we hebben gemaakt in het afgelopen jaar. Ontdek hoe we kinderen ondersteunen, families herenigen en gemeenschappen versterken, en hoe we samen werken aan een betere toekomst.

De impact van SOS Kinderdorpen:

SOS Kinderdorpen zet zich al decennia lang in voor het verbeteren van het leven van kwetsbare kinderen. Onze organisatie gelooft dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een veilige, liefdevolle omgeving. We werken in 138 landen en bieden hulp aan kinderen die te maken hebben (gehad) met verwaarlozing, armoede, conflicten en natuurrampen.

Familiegerichte zorgprogramma’s van SOS Kinderdorpen in 2022

Een van de unieke aspecten van SOS Kinderdorpen zijn onze familiegerichte zorgprogramma’s. We creëren een veilige en liefdevolle omgeving waar kinderen kunnen opgroeien in een gezinssituatie. In onze kinderdorpen worden kinderen opgevangen door zorgzame SOS moeders, die hen de aandacht en zorg geven die ze nodig hebben. We streven ernaar om de banden tussen broers en zussen te behouden en kinderen te laten opgroeien in een vertrouwde omgeving.

Onderwijsprogramma van SOS Kinderdorpen en vaardigheden:

Naast het bieden van een stabiel thuis, zetten we ons ook in voor de educatie en ontwikkeling van kinderen. We geloven dat onderwijs een sleutelrol speelt in het creëren van kansen en het stimuleren van positieve verandering. Door middel van ons onderwijsprogramma helpen we kinderen om essentiële vaardigheden te ontwikkelen, waardoor ze betere kansen hebben op een succesvolle toekomst.

Noodhulp en duurzame ontwikkeling van SOS Kinderdorpen

In tijden van crisis, zoals natuurrampen of conflicten, biedt SOS Kinderdorpen ook noodhulp aan getroffen gemeenschappen. We zorgen voor de basisbehoeften van kinderen en families en werken aan het herstellen van beschadigde infrastructuur, zoals scholen en medische faciliteiten. Daarnaast streven we naar duurzame ontwikkeling op lange termijn. We betrekken lokale gemeenschappen bij het bouwen van veerkracht en het creëren van een betere toekomst voor hun kinderen.

Toekomstperspectieven voor het werk van SOS Kinderdorpen

Ons jaarverslag biedt een blik op de resultaten die we hebben bereikt en de uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden. Het laat zien hoe de steun van donoren en partners van cruciaal belang is bij het realiseren van onze missie. Samen kunnen we het leven van nog meer kinderen verbeteren en een blijvende impact maken.

Ons impactrapport (in het Nederlands) en jaarverslag (in het Engels) vind je hier. Lees meer over de achtergrond van ons werk en ontdek verhalen uit onze programma’s.  

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.