Skip to main content

ONS WERK IN GHANA

Ghana heeft zo'n 25 miljoen inwoners waarvan een vierde in grote armoede leeft. 40% van hen is onder de veertien jaar oud. Meer dan een miljoen kinderen hebben één of beide ouders verloren aan ziekte of armoede. Doneer nu!

 

TV-TIP! 

Op dinsdag 09 april in Tijd voor MAX van 17.10 tot 17.50 uur op NPO1. De herhaling is de volgende dag te zien om 10.15 uur. Je ziet onder andere het verhaal van een drieling uit een SOS kinderdorp in Ghana. Een aantal maanden na de geboorte overleed hun moeder aan borstkanker. De vader was niet in staat om voor de baby's te zorgen. Zwaar ondervoed kwamen zij terecht in het kinderdorp.

Ook Mia en Efi zijn te zien in Tijd voor MAX.

 

Wat doet SOS Kinderdorpen in Ghana?

In Ghana staan vier SOS kinderdorpen. Hier vangen wij kinderen op die de zorg van hun ouders zijn verloren in een liefdevolle familie met een moeder, broertjes en zusjes en kundige zorg voor kinderen die vaak veel mee gemaakt hebben. Wist je dat je een kind uit een kinderdorp kunt sponsoren?

Daarnaast versterken wij kwetsbare families in de gemeenschap in de vorm van medische zorg, scholing en we versterken de families economisch. Voor elke familie wordt een persoonlijk en haalbaar ontwikkelplan opgesteld om zo duurzame verandering mogelijk te maken. 

 

Mia en Efi

Mia is 5 jaar oud en woont samen met haar jongere zusje Efi en hun oma in Ghana. Hun ouders zijn spoorloos. Mia gaat niet naar school maar zorgt voor haar zusje van 2 jaar en voor oma die niet goed kan lopen en niet zelfstandig kan opstaan. Iedere dag helpt Mia oma naar een plek waar ze kan bedelen. Soms gaan de meisjes met honger naar bed omdat er te weinig geld is voor eten.

Ja, ik help een kind als Mia 

mia-efi-oma-ghana-sos-kinderdorpen.jpg