welkom Edson de Graça

Goed nieuws: Edson da Graça ambassadeur van SOS Kinderdorpen!

Met trots maken wij vandaag bekend dat niemand minder dan Edson da Graça (40), bekend als stand up comedian, presentator, en acteur, zich de komende tijd voor ons gaat inzetten.

Edson, die al te horen is als voice-over in SOS Kinderdorpen commercials, zal zich als ambassadeur inzetten om onze projecten onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. “Ik vind het belangrijk me in te zetten voor een wereld waarin álle kinderen perspectief hebben op een goed leven en kansen krijgen te doen wat ze willen.”

Herinneringen aan straatkinderen

Edson heeft Kaapverdische roots en de vele herinneringen van zijn bezoeken aan het geboorteland van zijn ouders hebben hem getriggerd om zich in te willen zetten voor kwetsbare kinderen. “Tijdens familiebezoeken op Kaapverdië heb ik zoveel straatkinderen gezien die geen kind kunnen zijn, die geen familie hebben, niet gezien worden en geen kansen krijgen aangereikt. Ik vind dat moeilijk te verteren en vind dat we als wereld met z’n allen moeten kijken hoe we kinderen een betere toekomst geven.”

Inzet voor SOS Kinderdorpen

Edson kijkt net als wij uit naar zijn ambassadeurschap:  “SOS Kinderdorpen ondersteunt kwetsbare families met als doel die families weer zelfredzaam te laten functioneren, zij zorgen er voor dat kinderen die er alleen voor staan wél opgroeien in een krachtige familie en helpen jongeren met een opleiding of begeleidt ze op de arbeidsmarkt. Allemaal mooie projecten waar ik me heel graag voor wil inzetten.”

“Ik vind het belangrijk me in te zetten voor een wereld waarin álle kinderen perspectief hebben op een goed leven en kansen krijgen te doen wat ze willen.”

Edson da Graça

Edson da Graça voegt zich bij een groep ambassadeurs die zich al jarenlang belangeloos inzet voor SOS Kinderdorpen. Dit zijn oa. Jan Smit, Kim-Lian van der Meij, Marjan Jonkman, Ron Blaauw en Jochem van Gelder.

over ons

SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 70 jaar in voor kinderen zonder ouderlijke zorg of die deze dreigen te verliezen, kwetsbare jongeren en kinderen/gezinnen op de vlucht. De internationale kinderontwikkelingsorganisatie gelooft dat een sterke familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie.  Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.