SOS Kinderdorpen: voor kwetsbare Kinderen en families.

Kinderen kunnen er niks aan doen. Zij zijn altijd onschuldig, maar helaas wel vaak het slachtoffer als hun ouders er niet meer zijn, of door ziekte en armoede niet in staat voor hen te zorgen. Daarom zetten wij alles op alles om elk kind een veilige familie te geven. We ondersteunen hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en heel veel liefde. Want alleen met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een kans. En een toekomst.  

1 op de 10 kinderen ter wereld staat er grotendeels alleen voor

Dat zijn 220 miljoen kinderen die ernstig tekortkomen, op alle terreinen. Vaak is er geen geld voor voeding, kleding of school. En al helemaal geen tijd voor zorg en begeleiding. Sterker nog, vaak is er niemand die ze opvangt en naar ze luistert. Zo kan een kind niet opgroeien tot een sterk en zelfstandig mens. Dan is het kansloos.  

Zorg voor een sterke en liefdevolle familie

Familie is hét fundament waarop kinderen kunnen groeien. Waar ze eten, zorg en aandacht krijgen. Waarop ze kunnen terugvallen. Ontbreekt de familie, dan zijn wij er. Het liefst laten wij de kinderen bij de familie die er nog is en bieden we ondersteuning. Is er geen familie of is het niet veilig? Dan zorgen wij voor een liefdevol pleeggezin of een warm thuis in een SOS familie in de gemeenschap of in een kinderdorp. Uiteraard blijven broertjes en zusjes altijd bij elkaar.

SOS Kinderdorpen in de loop der jaren

SOS Kinderdorpen bestaat al 70 jaar. Veel mensen kennen ons van de opvang van kinderen in onze kinderdorpen. De hulp van SOS Kinderdorpen in de loop der jaren erg uitgebreid, en naast de kinderdorpen meer gericht op het voorkomen dat kinderen er alleen voor komen te staan. Dit doen we door het versterken van families, om er zo voor te zorgen dat ouders weer de tijd, ruimte en middelen hebben om goed voor hun kinderen te zorgen.

Jeugdwerkgelegenheid voor een stabiele toekomst

Daarnaast ontwikkelt SOS Kinderdorpen ook projecten op het gebied van jeugdwerkgelegenheid. Dit zorgt ervoor dat kinderen in staat zijn om zelf een stabiele en goede toekomst op te bouwen.

Ook bieden we acute hulp in noodsituaties en zijn we onderdeel van de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties dat gezamenlijk noodhulprojecten opstart.

Opgroeien in een liefdevolle familie biedt de beste basis voor een mooie toekomst.

Dat is de kracht van familie.

Meer aandacht voor het werk van SOS Kinderdorpen

Om deze boodschap en vooral meer mensen kennis te laten maken met het werk van SOS Kinderdorpen, kom je sinds oktober 2021, onze opvallende animaties tegenkomen op TV en online, en hoort onze spots op de radio. De campagne laat liefdevolle, sterke families zien in een herkenbare, universele setting: de verjaardag van een kind. Kinderverjaardagen worden immers overal gevierd, er is zelfs een universeel liedje, happy birthday! In de video’s zien we herkenbare, liefdevolle, warme momenten in contrast met een kind alleen, zonder sterke familie. De stem van de commercial is van presentator en ambassadeur van SOS Kinderdorpen Edson da Graça.

Goed om te weten

Het voeren van een campagne, doen we altijd op de meest kosteneffectieve manier: zo krijgen we veel gesponsord van onze partners of zij werken tegen een speciaal tarief. Daarnaast krijgen we heel veel korting op de normaal geldende tarieven van bijvoorbeeld reclamezendtijd.

Wij geloven in de kracht van familie. Jij ook?

Juist in nood hebben kinderen mensen nodig die in ze geloven, die er voor ze zijn en voor ze kunnen zorgen. Want de kindertijd is de basis van ons leven. Daarom verdienen ze de liefde, kracht en continuïteit van een gezonde familie. Geef jij het ze? Doe het uit liefde, help mee, net als ruim 120.000 andere Nederlanders.

Geef kinderen een toekomst, geef ze een sterke en liefdevolle familie.

Ja, ik help mee

Meer weten over wat SOS Kinderdorpen doet?

Meer weten over de familie versterkende programma’s van SOS Kinderdorpen? Lees dan hier over de familieversterking van Faustina of het verhaal van de 17 jarige Abena die gelukkig weer kan studeren.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht of het laatste nieuws over Oekraïne.

Afrika wordt getroffen door de ene na de andere ramp.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.