SOS Kinderdorpen: voor kwetsbare Kinderen en families.

Kinderen kunnen er niks aan doen. Zij zijn altijd onschuldig, maar helaas wel vaak het slachtoffer als hun ouders er niet meer zijn, of door ziekte en armoede niet in staat voor hen te zorgen. Daarom zetten wij alles op alles om elk kind een veilige familie te geven. We ondersteunen hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en heel veel liefde. Want alleen met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een kans. En een toekomst.  

1 op de 10 kinderen ter wereld staat er grotendeels alleen voor

Dat zijn 220 miljoen kinderen die ernstig tekortkomen, op alle terreinen. Vaak is er geen geld voor voeding, kleding of school. En al helemaal geen tijd voor zorg en begeleiding. Sterker nog, vaak is er niemand die ze opvangt en naar ze luistert. Zo kan een kind niet opgroeien tot een sterk en zelfstandig mens. Dan is het kansloos. 

Zorg voor een sterke en liefdevolle familie

Familie is hét fundament waarop kinderen kunnen groeien. Waar ze eten, zorg en aandacht krijgen. Waarop ze kunnen terugvallen. Ontbreekt de familie, dan zijn wij er. Het liefst laten wij de kinderen bij de familie die er nog is en bieden we ondersteuning. Is er geen familie of is het niet veilig? Dan zorgen wij voor een liefdevol pleeggezin of een warm thuis in een SOS familie in de gemeenschap of in een kinderdorp. Uiteraard blijven broertjes en zusjes altijd bij elkaar.

SOS Kinderdorpen in de loop der jaren

SOS Kinderdorpen bestaat al meer dan 70 jaar. Veel mensen kennen ons van de opvang van kinderen in onze kinderdorpen. De hulp van SOS Kinderdorpen in de loop der jaren erg uitgebreid, en naast de kinderdorpen meer gericht op het voorkomen dat kinderen er alleen voor komen te staan. Dit doen we door het versterken van families, om er zo voor te zorgen dat ouders weer de tijd, ruimte en middelen hebben om goed voor hun kinderen te zorgen.

Jeugdwerkgelegenheid voor een stabiele toekomst

Daarnaast ontwikkelt SOS Kinderdorpen ook projecten op het gebied van jeugdwerkgelegenheid. Dit zorgt ervoor dat kinderen in staat zijn om zelf een stabiele en goede toekomst op te bouwen.

Ook bieden we acute hulp in noodsituaties en zijn we onderdeel van de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties dat gezamenlijk noodhulprojecten opstart.

Opgroeien in een liefdevolle familie biedt de beste basis voor een mooie toekomst.

Dat is de kracht van familie.

Meer aandacht voor het werk van SOS Kinderdorpen

Zo tegen het einde van het jaar, als het buiten koud en guur is, steken we binnen gezellig de kaarsjes aan. De kamers vullen zich met gelach van familie en de geur van een warm feestmaal. Je kunt je dan bijna niet voorstellen dat er kinderen zijn die geen familie hebben waar ze deze feestelijke dagen mee door kunnen brengen. 

Toch is dat voor 1 op de 10 kinderen (!) de keiharde waarheid. Wereldwijd leven zo’n 220 miljoen kinderen gescheiden van hun familie. Daarom vraagt SOS Kinderdorpen aan iedereen die de feestdagen met familie doorbrengt om een lichtje aan te steken voor deze kinderen. Geef nu een lichtpuntje in het leven van een kind. 

Geef geld. Geef licht. Geef leven. 

Goed om te weten

Het voeren van een campagne, doen we altijd op de meest kosteneffectieve manier: zo krijgen we veel gesponsord van onze partners, zoals Heimstaden, of zij werken tegen een speciaal tarief. Daarnaast krijgen we heel veel korting op de normaal geldende tarieven van bijvoorbeeld reclamezendtijd.

Wij geloven in de kracht van familie. Jij ook?

Juist in nood hebben kinderen mensen nodig die in ze geloven, die er voor ze zijn en voor ze kunnen zorgen. Want de kindertijd is de basis van ons leven. Daarom verdienen ze de liefde, kracht en continuïteit van een gezonde familie. Geef jij het ze? Doe het uit liefde, help mee, net als ruim 120.000 andere Nederlanders.

Geef kinderen een toekomst, geef ze een sterke en liefdevolle familie.

Ja, ik help mee

Meer weten over wat SOS Kinderdorpen doet?

Meer weten over de familie versterkende programma’s van SOS Kinderdorpen? Lees dan hier over de familieversterking van Faustina of het verhaal van de 17 jarige Abena die gelukkig weer kan studeren.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht of het laatste nieuws over Oekraïne.

GEEF KINDEREN EEN VEILIGE EN LIEFDEVOLLE FAMILIE

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.