Skip to main content

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen is een goed doel dat hulp biedt aan kwetsbare kinderen in 136 landen en gebieden. We helpen weeskinderen maar ook kinderen die de zorg van hun familie zijn verloren of dreigen te verliezen. Want om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen moeten kinderen waar ook ter wereld kunnen opgroeien binnen de veiligheid van een liefdevolle familie. SOS Kinderdorpen begint daarom bij de basis: een liefdevolle en veilige familie voor ieder kind.

 

Geschiedenis 

SOS Kinderdorpen Nederland maakt sinds 1965 onderdeel uit van SOS Kinderdorpen Internationaal dat in 1949 werd opgericht door de Oostenrijkse jeugdwelzijnswerker Hermann Gmeiner.  
 

Lees meer

Missie en Visie

In onze kindertijd leggen we de basis voor de rest van ons leven. Daarom geven wij kinderen zonder ouders of veilig thuis zo snel mogelijk weer een liefdevolle familiebasis. Een veilig thuis waar het wordt omringd met vertrouwen en respect.

Lees meer

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs staan voor SOS Kinderdorpen! Zij zijn onmisbaar, want dankzij hen leren veel mensen ons werk kennen. Zij zijn betrokken, denken mee en maken zich sterk voor de kinderen die geen veilig thuis hebben. 
 

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Publicaties

Hieronder vind je publicaties van SOS Kinderdorpen Nederland en Internationaal. Maar ook publicaties die te maken hebben met kinderrechten, kindontwikkeling etc.
 

Lees meer

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van al onze kinderen, kinderdorpen en alle andere ontwikkelingen rondom SOS Kinderdorpen. Al het nieuws over SOS Kinderdorpen vind je hieronder in ons nieuwsoverzicht.

Lees meer

Voor scholen

Wil jij hier in jouw klas op een leuke manier meer over SOS Kinderdorpen vertellen? Of vind je het leuk om samen met jouw klas een actie op te zetten, of om samen een SOS kind te steunen?
 

Lees meer

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png