SOS Care Promise

Geen kind mag alleen opgroeien

Elk kind moet in een stabiele en zorgzame familie kunnen opgroeien en onderdeel zijn van een ondersteunende gemeenschap. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om eenvoudigweg kind te kunnen zijn. Het feit blijft echter dat minstens één op de tien kinderen wereldwijd de liefdevolle zorg van hun ouders al heeft verloren of dreigt te verliezen.

India_Kinderdorp_SOS moeder met kinderen

Ons werk wordt voornamelijk geleid door drie zeer belangrijke internationale kaders, die specifiek betrekking hebben op kinderen: de UN Convention on the Rights of the Child, de UN Guidelines for the Alternative Care of Children en de Sustainable Development Goals. Onze verplichtingen in de kwaliteitszorg voor elk kind, die in de SOS Care Promise worden beschreven, zijn in overeenstemming met de principes, normen en doelstellingen die in deze kaders uiteen zijn gezet.

Onze uitgangspunten
SOS Kinderdorpen heeft een schat aan ervaring in de familiegerichte zorg voor kinderen. We hebben deze kennis in de huidige context, en die zich continu blijft ontwikkelen, samengevoegd in vier uitgangspunten. Met deze uitgangspunten als basis zorgen mensen over de hele wereld voor positieve verandering en dat veel meer kinderen opgroeien in een liefdevolle familie en veilige omgeving.

  • Kind – Elk kind is uniek en gerespecteerd
  • Ouder – Elk kind heeft een zorgzame en stabiele ouder nodig
  • Familie – Elk kind groeit op in een familie die ze aanmoedigt en ondersteunt
  • Gemeenschap – Elk kind is onderdeel van een veilige en ondersteunende gemeenschap

Meer inzicht in onze visie en het overkoepelend beleid wat betreft kwaliteitszorg, waarbij we in al onze programma’s zorg moeten bieden die aansluit op de behoeften van elk individueel kind, in welke lokale context ze ook opgroeien? Lees dan onze SOS Care Promise.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.