Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over de feestdagencampagne 2023.

Hoe gaat het nu met Grace?

Grace maakt nu deel uit van ons familieversterkende programma. SOS Kinderdorpen installeerde zonnepanelen op haar dak, zodat zij ’s avonds genoeg licht heeft om haar huiswerk te maken. Het huis van Grace heeft nu een deur en ramen die ze dicht kan doen. Ze krijgt voedsel voor haar en haar kindje en ontvangt de nodige psychologische ondersteuning. Inmiddels gaat ze naar school en haar nichtje past op haar zoontje Noah.

Waarom vraagt SOS Kinderdorpen om donaties?

Alleen dankzij de steun van onze donateurs is onze hulp aan kinderen en families mogelijk. SOS Kinderdorpen is volledig afhankelijk van de steun van donateurs.

Hoe weet ik of SOS Kinderdorpen het ingezamelde geld goed besteedt?

SOS Kinderdorpen is een erkend goed doel en in het bezit van het CBF- en ANBI Keurmerk. Het CBF toetst of goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. SOS Kinderdorpen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat we voldoen aan de eisen die de belastingdienst stelt aan goede doelen.

Hoeveel van het ingezamelde geld gaat naar het kind of een bepaald project?

Van alle ontvangen donaties, of het nu gaat om die van particuliere donateurs of van bedrijven, stichtingen of nalatenschappen, gaat een deel (17% in 2022) naar kantoorkosten, personeelskosten of kosten om fondsen te werven. Een organisatie runnen, met alles wat daarbij komt kijken, kost nu eenmaal geld. Goede doelen moeten inzicht geven in inkomsten en uitgaven. SOS Kinderdorpen communiceert hierover in het jaarverslag.

Wie controleert de financiën van SOS Kinderdorpen? 

SOS Kinderdorpen Nederland laat haar financiën controleren door een onafhankelijke accountant. Daarbij voldoet SOS Kinderdorpen aan de strenge criteria van het CBF-keurmerk. Dit keurmerk is speciaal ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt alleen toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op verantwoorde wijze bezighouden met het inzamelen en besteden van donaties.

Geeft SOS Kinderdorpen ook financiële steun?

Sommige families helpen wij door middel van een financiële donatie, als dit het beste is voor het verbeteren van hun situatie.

Vragen, opmerkingen?

Wilt u meer weten: stuur dan een mail naar info@soskinderdorpen.nl

GEEF KINDEREN EEN VEILIGE EN LIEFDEVOLLE FAMILIE

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.