Geen kind mag alleen opgroeien

SOS Kinderdorpen bestaat al 70 jaar. Ooit startte ons werk met de opvang van kinderen die niemand meer hadden, in onze kinderdorpen. Op dit moment geven we wereldwijd 70.000 kinderen een nieuwe veilige plek. Naar schatting groeien 220 miljoen kinderen op zonder de veiligheid en liefdevolle zorg van hun familie. Om dat probleem op te lossen is meer nodig.   

We blijven kinderen opvangen, dat blijft de kern van ons werk. Maar we zetten steeds meer in op preventie: voorkómen dat kinderen alleen komen te staan door de families zelf te versterken en jongeren sterk te laten starten in het leven. En dat doen we niet alleen. Onze lokale collega’s en partnerorganisaties kennen de gemeenschappen en weten wat er nodig is. Op deze manier kunnen we een duurzame verandering brengen en dragen we bij aan een positieve impact op de levens van een veel grotere groep kinderen en families.  

SOS Kinderdorpen heeft steeds vaker te maken met complexe situaties door oorlog en natuurrampen. Denk bijvoorbeeld aan de oorlog in Oekraïne, conflicten in Ethiopië, aan de aardbeving in Turkije en Syrië. De vraag is dan: hoe bied je per direct veiligheid en basisvoorzieningen? Hoe werk je intussen aan een kansrijke toekomst voor de getroffen kinderen en families? In de landen waar wij actief zijn, blijven we, wat er ook gebeurt. Omdat we de situatie kennen, de contacten hebben en werken met lokale partnerorganisaties, kunnen we het verschil maken. Dat we een internationale organisatie zijn, biedt het voordeel dat verschillende landenteams hun krachten kunnen bundelen om humanitaire hulp te bieden.  

SOS Kinderdorpen is een van de grootste kinderontwikkelingsorganisaties, actief in 138 landen en gebieden. In 2022 maakten we wereldwijd een verschil in de levens van meer dan 2.5 miljoen mensen.   

Geef kinderen een sterke, liefdevolle familie en veilige omgeving. Geef kinderen een toekomst.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.