Kalonji is zelfredzaam en bouwt aan de toekomst van zijn kinderen

Kalonji (57) staat aan het hoofd van een gezin met vier kinderen. Hij is de vader van Daniel, Isaac, Stephen en Diana. Net als veel andere families in hun gemeenschap, leed het gezin enorm onder de gevolgen van de pandemie. Toen die uitbrak, had Kalonji niet genoeg inkomsten om te voorzien in de basisbehoeften van zijn kinderen. Dat veranderde door hun deelname aan het familieversterkend programma

‘’Toen wij hoorden van het familieversterkend programma, hadden we veel moeite om rond te komen. Net voor de pandemie uitbrak, liep ik een hart- en longinfectie op door chemische stoffen die ik gebruikte om mijn gewassen te telen. Vroeger was ik rijstboer, maar dat was niet succesvol. Mijn vrouw deed seizoenswerk, maar dat viel weg door de pandemie. Hoewel ze me hielp op de boerderij, bracht onze oogst niet genoeg op om onze kinderen in al hun behoeften te voorzien. Vanwege mijn gezondheid raadde de dokter mij aan om een ander beroep te zoeken.’’ 

Geen rijst, maar kippen 

‘’Ik kon mijn kinderen op dat moment niet alles geven wat ze nodig hadden. Hun dromen over het volgen van onderwijs vielen in duigen.’’ SOS Kinderdorpen Ghana ondersteunde de familie in hun basisbehoeften, zoals voedsel en verzorgingsproducten. Kalonji ontving hulp om een pluimveebedrijf op te zetten, om zo een vast inkomen voor zijn gezin te genereren. Daarnaast volgde hij en zijn vrouw een ouderschapstraining en werd de familie ingelicht over de pandemie, bescherming van kinderen en bedrijfsvoering om een bedrijf goed te runnen. 

‘’Dankzij deze ondersteuning hoef ik niet meer bang te zijn dat ik geen inkomsten heb. Mijn pluimveebedrijf is in slechts een paar maanden enorm gegroeid. Voorheen kwam het weleens voor dat mijn kinderen maandenlang niet naar school gingen. Nu kan ik het onderwijsgeld van mijn kinderen betalen en hebben we elke dag een fatsoenlijke maaltijd. Ik ben zo blij en dankbaar dat mijn kinderen toegang hebben tot onderwijs en gezondheidszorg dankzij mijn bedrijf. En dat mijn werk geen negatieve impact meer heeft op mijn gezondheid.’’ 

Verzekerd van een toekomst 

‘’In de nabije toekomst hoop ik mijn bedrijf verder uit te breiden. Ik heb nu 400 kippen. Mijn doel is om binnen twee jaar tussen de tweeduizend en vijfduizend kippen te houden, zodat ik de toekomst van mijn kinderen kan garanderen. Met zoveel kippen zullen zij verzekerd zijn van een inkomen, ook als ik er niet meer ben. Tegen die tijd zijn ze volwassen genoeg om het bedrijf over te nemen. Daniel, Isaac, Stephen en Diana zullen zich altijd SOS Kinderdorpen en het familieversterkend programma herinneren.’’  

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.