Skip to main content

Kinderdorp sponsoren

veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik sponsor worden van kinderdorp?

Je kunt via onze website dorpsponsor worden, of door te bellen naar 020-3032500. Geef hierbij aan dat je een kinderdorp wilt sponsoren, dan regelt ons serviceteam dit graag voor je. Met jouw steun zorgen je dat kinderen in nood een nieuw thuis krijgen in een SOS kinderdorp. Alvast bedankt!

2. Waarom zoeken jullie dorpsponsoren?

We willen dat zoveel mogelijk SOS kinderen opgroeien in liefdevolle families, met een moeder en broertjes en zusjes, goede voeding krijgen en scholing, medische zorg en sociale begeleiding en we willen dat SOS kinderen in een goed onderhouden kinderdorp wonen. Door een dorp te sponsoren, krijg je de mogelijkheid om een lange termijn relatie op te bouwen en meer inzicht te krijgen in het dagelijkse leven van kinderen, families en hun leefomgeving. Sponsoren maken verschil in het leven van SOS kinderen.

3. Wat gebeurt er met mijn bijdrage als ik een kinderdorp sponsor?

Als dorpsponsor is jouw gift gelabeld: dat wil zeggen dat jouw bijdrage 100% direct naar het dorp gaat dat u steunt. SOS Kinderdorpen is een internationale organisatie met een centraal kantoor in Wenen. Alle bijdragen gaan naar International Donorservices, het kantoor in Wenen (Oostenrijk). Van daaruit wordt het geld op de juiste manier verdeeld, zodat het terecht komt bij "jouw SOS dorp". Jouw maandelijkse bijdrage komt ten goede aan 3 doelen: De kinderen in het SOS kinderdorp: jouw bijdrage helpt om hen structureel voorzien in alles wat de kinderen in het dorp nodig hebben om veilig en liefdevol op te kunnen groeien. Denk aan dagelijkse behoeften als goede voeding, onderwijs, medische zorg, maar ook sport en spel. Het SOS kinderdorp dat je steunt: met jouw steun draagt u ook bij aan de onderhoudskosten van het kinderdorp en alle faciliteiten die hierbij horen, zoals de school en het medische en sociale centrum. Dit is het thuis van vele SOS kinderen. De gemeenschap: daarnaast help je ook kwetsbare families uit de directe omgeving van het kinderdorp dat je steunt. Zo zorg je ervoor dat nog meer kinderen kunnen opgroeien in een veilige buurt en voorkomen we tegelijkertijd dat er nog meer kinderen alleen voor komen te staan.

4. Kan ik met SOS kinderen corresponderen?

Als dorpssponsor kan je niet met een specifiek kind corresponderen. De kinderen in het door jou gesponsorde kinderdorp vinden het niettemin altijd leuk om post te krijgen (net als wij), dus als je een algemene kaart of brief wilt sturen dan is deze altijd welkom! Kan ik ook een pakketje naar een SOS kinderdorp laten versturen? De kinderen vinden het heel leuk om naast post ook een kleine verrassing te krijgen. Denk aan een kaart, kleurplaat, velletje stickers of ballonnen. Wel adviseren wij de pakketjes klein en bescheiden te houden. Zo wordt voorkomen dat ze gestolen worden of beschadigd raken of dat het kinderdorp nog invoerrechten moet betalen.

5. Hoe word ik op de hoogte gehouden over mijn SOS kinderdorp?

Twee keer per jaar ontvang je post vanuit uw kinderdorp. Hierdoor weet je precies waar jouw bijdrage aan is besteed en blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in het dorp. Daarnaast kun je ons volgen via soskinderdorpen.nl, Facebook, Twitter, Youtube en onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

6. Tot welke leeftijd blijven kinderen in een SOS kinderdorp wonen?

Er is geen specifieke leeftijdsgrens. Gewoonlijk blijven kinderen in het SOS kinderdorp tot zij in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Dat wil zeggen: totdat zij hun opleiding hebben afgerond en een baan hebben gevonden of in sommige gevallen totdat zij gaan trouwen. Dit is per land en vooral per kind verschillend.

7. Wat is de tijdsduur van mijn donateurschap?

Er is geen specifieke duur. Je steunt uw dorp zolang je wilt, maar wij hopen natuurlijk dat je voor altijd betrokken blijft bij ons werk!

8. Hoe kan ik mijn donateurschap opzeggen?

Bel naar 020-3032500 (ma t/m vrij 9 - 17 uur) om het donateurschap op te zeggen. We kunnen het stopzetten dan direct doorvoeren. Lees meer over het opzeggen van het donateurschap.

9. Hoe weet ik zeker dat mijn gift goed terechtkomt?

Je gift komt goed terecht. SOS Kinderdorpen voldoet al jaren aan de eisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor verantwoorde fondsenwerving. Ook in 2016 bleven we met 18,5 % wervingskosten (dat zijn de kosten die we maken voor fondsenwerving) ruim onder de norm van 25%. Wanneer je doneert, komt dus vrijwel je gehele donatie ten goede aan de kinderen die het zo hard nodig hebben.

10. Zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?

Ja, de bijdrage is aftrekbaar van de belasting als je een schenkingsovereenkomst laat opmaken.

11. Kan ik samen met iemand een kinderdorp sponsoren?

Ja, je kunt samen een kinderdorp sponsoren. Eén persoon is dan ons contactpersoon en ontvangt alle correspondentie. Je kunt er ook voor kiezen om een dorp te sponsoren voor iemand anders. Neem dan contact met ons op.