Opgroeien in een SOS familie

In onze kinderdorpen groeien kinderen op binnen een SOS familie, in de liefdevolle, betrouwbare zorg van een SOS moeder. Ze worden beschermd, hebben een thuis en zijn onderdeel van de gemeenschap. Biologische broers en zussen blijven bij elkaar zolang dat in ieders belang is. We vinden het belangrijk om hun emotionele band in stand te houden.

SOS moeders worden voortdurend bijgeschoold om de kinderen die in hun zorg zijn, zo goed mogelijk te ondersteunen. Omdat veel kinderen getraumatiseerd zijn, staan gespecialiseerde psychologen voor hen klaar. Het doel is om een omgeving te creëren waarin kinderen de waarde van sterke en betrouwbare relaties ervaren. Dit heeft uiteindelijk een positief effect op hun ontwikkeling en toekomstige relaties met anderen.


  • In 2022 hebben we vanuit Nederland 11 alternatieve zorgprogramma’s gesteund, in onze kinderdorpen en andere alternatieve zorgopties groeien 1.400 kinderen en jongeren in liefde, zorg en bescherming op.
  • Wereldwijd hebben we in 2022 met 1.386 alternatieve zorgprogramma’s, waaronder kinderdorpen, pleegzorg, groepshuizen, crisisopvang, 69.200 kinderen en jongeren bereikt.

Een familiehuis in het kinderdorp of de gemeenschap

In een kinderdorp wonen over het algemeen tien tot vijftien SOS families. In toenemende mate komen SOS families in familiehuizen in de gemeenschap te wonen, om betere integratie en actievere deelname aan het leven in de gemeenschap mogelijk te maken.

Wil jij een kwetsbaar kind in een kinderdorp steunen? Lees meer over het sponsoren van een kind.

Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen financiert dankzij haar donateurs de volgende kinderdorpen vanuit Nederland:

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.