Opgroeien in een SOS familie

Binnen een SOS familie groeien kinderen op in de liefdevolle, betrouwbare zorg van een SOS ouder. Ze worden beschermt, hebben een thuis en zijn onderdeel van de gemeenschap. Biologische broers en zussen blijven bij elkaar zolang dat in hun belang is, zodat dat de emotionele band tussen hen kan blijven en kan groeien.

SOS ouders worden voortdurend bijgeschoold om de kinderen die in hun zorg zijn, van wie velen trauma hebben meegemaakt, de best mogelijke zorg te bieden. Gespecialiseerde psychologen en andere vormen van ondersteuning zijn ook beschikbaar. De doel is om een omgeving te creëren waar kinderen de waarde kunnen ervaren van sterke en betrouwbare relaties, wat hen helpt in hun ontwikkeling en in hun toekomstige relaties met anderen.


  • In 2020 hebben we vanuit Nederland 22 familiegerichte zorgprogramma’s gesteund, waaronder de onderstaande 11 kinderdorpen, waarmee in totaal 3.300 kinderen en jongeren in liefde, zorg en bescherming kunnen opgroeien.
  • Wereldwijd hebben we in 2020 met 1.394 familiegerichte zorgprogramma’s, waaronder kinderdorpen, pleegzorg, groepshuizen, crisisopvang, 65.500 kinderen en jongeren bereikt.

Een familiehuis in het kinderdorp of de gemeenschap

In een kinderdorp wonen over het algemeen tien tot vijftien SOS families.  In toenemende mate komen SOS families in familiehuizen in de gemeenschap te wonen, om betere integratie en actievere deelname aan het leven in de gemeenschap mogelijk te maken.

Wil jij een kwetsbaar kind in een kinderdorp steunen? Lees meer over het sponsoren van een kind en help direct jouw SOS kind in zijn of haar omgeving.

Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen financiert dankzij haar donateurs de volgende kinderdorpen vanuit Nederland:

AFRIKA

Ghana

Guinee Bissau

Ivoorkust

Kenia

  • Kinderdorp Kisumu
  • Kinderdorp Meru

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.