Kunstveiling voor SOS Kinderdorpen

Creativiteit is een essentieel onderdeel van de opvoeding voor ieder kind. Juist voor kwetsbare kinderen en jongeren is dit niet altijd vanzelfsprekend. Met een bijzonder project samen met onze partner, de Royal Talens Foundation, willen we kinderen de mogelijkheid geven hun creatieve kanten te ontdekken en te ontwikkelen. Van 3 tot 12 juni organiseert de Royal Talens Foundation in samenwerking met CataWiki een kunstveiling om de kracht van creativiteit te verspreiden.

Kunst en creatief bezig zijn

Kunst en creatief bezig is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Kunst kan een centrale rol spelen bij traumaverwerking. Het is ook een fundamenteel en transformerend aspect van het onderwijs, dat zowel kinderen als volwassenen een echte kans biedt om hun dromen, talenten en verbeelding te volgen.

30 kunstwerken

Voor dit project hebben 30 kunstenaars een uniek kunstwerk gemaakt. Zij doneren hun werk dat zal worden geveild op CataWiki. Met het geld dat de Kunstveiling zal opbrengen, kunnen we samenwerken met professionele therapeuten en docenten om creatieve therapie en kunstlessen te bieden aan kinderen en jong volwassen.

Kunstwerken

Over Royal Talens

De missie van de Royal Talens Foundations is om zoveel mogelijk mensen te stimuleren hun creativiteit te ontwikkelen, omdat dit het beste in mensen naar boven haalt. Het doel is om dit mogelijk te maken voor iedereen, ongeacht ervaring leeftijd of land van herkomst. Door een partnerschap met SOS Kinderdorpen op te bouwen, kunnen we er samen voor zorgen dat kinderen en jongvolwassenen overal toegang hebben tot creatief leren.

Niets zou me meer vreugde schenken dan te weten dat mijn werk bijdraagt aan de artistieke opvoeding van kinderen. Als inwoner van Beiroet, Libanon, heb ik van dichtbij gezien wat kunst kan doen om een deel van de pijn en het lijden van de achtergestelde bevolking te verlichten. Vooral met de catastrofale gebeurtenissen van de laatste twee jaar in mijn eigen land, kon ik niet anders dan deze kans te grijpen en mee te doen.”

Ghazi Baker, deelnemend kunstenaar

Bied mee!

Wil jij ook bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van een kind? Bied dan op één van de schitterende kunstwerken via Catawiki. Je vindt alle kunstwerken hier.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Royal Talens Foundation en dit geweldige initiatief bekijk dit dan op hun website of via onderstaande folder.

Heb je meer interesse in dit bijzondere initiatief of wil je zelf samenwerken met SOS Kinderdorpen? Neem contact op via partnerships@soskinderdorpen.nl!

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.