Word vrijwilliger

Wij kunnen niet zonder vrijwilligers. Mensen die hun tijd, energie en talenten in Nederland inzetten om te zorgen dat ook kinderen die het risico lopen de ouderlijke zorg te verliezen of deze zijn verloren, de kans krijgen zich binnen een liefdevolle familie (bij voorkeur de eigen) te ontwikkelen en zo te slagen in het leven. Vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel van onze organisatie, dit vertaalt zich in onze waardering en communicatie naar onze vrijwilligers toe. Ze worden op de hoogte gehouden van belangrijke ontwikkelingen. Verder staan we altijd open voor ideeën en voorstellen van onze vrijwilligers; ze zijn namelijk onze ogen, oren en mond in het land.

Vrijwilliger_Nederland_SOS Kinderdorpen

Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor SOS Kinderdorpen? Dan zijn wij enorm blij met jou! Wij zijn regelmatig op zoek naar diverse vrijwilligers. Of je nu een stand bemant op een festival of een aantal uren per week komt meedraaien op ons kantoor. Bekijk hier onze vrijwilligersvacatures.

“SOS Kinderdorpen investeert in de toekomst van kinderen en leert ze wat een liefdevol thuis betekent. Hieruit haal ik al heel veel jaren inspiratie om mij, waar het maar kan, in te zetten voor dit goede doel.”

Leo Reitsma

“Ik heb voor SOS Kinderdorpen gekozen omdat het eerste contact met een medewerker meteen vriendelijk, behulpzaam, professioneel en enthousiast was. Mijn vragen worden altijd snel beantwoord en de medewerkers laten zien en horen dat ze echt hart voor de zaak hebben. Verder vind ik de organisatie transparant in hun doen en laten en heb ik 100% vertrouwen dat alles op alles wordt gezet om de doelen te bereiken.”

Leoné Kleinlugtenbelt

“Ik zet mij graag en met veel plezier in mijn vrije tijd in voor SOS Kinderdorpen. Want kinderen die veilig in een liefdevolle gezinssituatie kunnen opgroeien, hebben de beste kans op een stabiel en gelukkig leven.”

Wil Schouten

Wij werken met lokale mensen binnen onze projecten

Wij zenden geen vrijwilligers uit naar projecten en hebben daarom geen betaalde vacatures, stages of vrijwilligerswerk in het buitenland. Ons beleid is dat kinderen worden verzorgd en opgevoed door mensen met dezelfde culturele achtergrond. De kinderen waarmee SOS Kinderdorpen in haar programma’s werkt zijn kwetsbaar en tijdelijke of telkens wisselende verzorgers/ vrijwilligers dragen bij aan een verstoorde hechting en onderbreken de dagelijkse routine. Daarom geven wij er de voorkeur aan dat mensen die voor ons werken dit voor langere tijd doen. Zo krijgen kinderen een stabiele, veilige leefomgeving en hoeven ze niet steeds aan nieuwe mensen te wennen. Wij vinden het belangrijk dat lokale mensen kunnen werken in de SOS programma’s, omdat dit de werkgelegenheid en betrokkenheid ter plaatse stimuleert. Het zijn de nationale SOS Children’s Villages Associations die het werk van SOS Kinderdorpen in hun eigen land coördineren.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.