Samelia geeft haar kinderen een toekomst

Samelia uit Oeganda helpt haar elfjarige dochter graag met haar schoolwerk. “Ik ben dolgelukkig dat mijn beide kinderen naar school gaan en ik hen kan helpen. Dat is weleens anders geweest.” Een paar jaar geleden werkte Samelia samen met dochter Sanyu (11) en haar oudere broer Yaro in de mijn waar ze rotsen moesten hakken in kleinere stukken steen. Toen zij werd verlaten door haar man verdween ook het inkomen. Samelia: We hadden niets meer en waren genoodzaakt alle drie te gaan werken om te overleven. Een verschrikkelijke tijd.”

Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor Samelia en haar kinderen. Twee jaar geleden kreeg deze alleenstaande moeder hulp van SOS Kinderdorpen. De familie kreeg voedselhulp, er werd geregeld dat Sanyu en Yaro naar school konden en Samelia leerde onder andere hoe een eigen kippen- en geitenfokkerij te starten. Inmiddels kan Samelia zelf voor haar eigen kinderen zorgen. “Ik moet hard werken, maar heb er alles voor over ervoor te zorgen dat mijn kinderen hun school af kunnen maken.”

Lees hier haar hele verhaal

SOS zet alles op alles

SOS Kinderdorpen ziet de vraag naar familiegerichte zorg enorm toenemen. De pandemie veroorzaakt grote armoede en zorgt ervoor dat families uit elkaar vallen. Dit moeten we voorkomen. Kinderen verdienen een veilig en liefdevol thuis.

Met jouw steun zetten we ons in om kwetsbare families te ondersteunen en zorgen we ervoor dat moeders als Samelia een veilig en liefdevol thuis kunnen bieden.

Help jij kwetsbare families?
SOS moeder en dochter

Bedank je moeder deze Moederdag

Heb jij ook zo’n supermoeder als Samelia? En wil je met jouw moederdagcadeau niet alleen je moeder bedanken, maar ook moeders als Samelia helpen?

Doneer nu en krijg van onze partner Australian, bij een bestelling, een gratis Snapper chocoladereep! Verwen je moeder deze Moederdag met deze heerlijke en biologische chocolade en help daarmee kinderen om ook in een liefdevolle familie op te groeien. Je gunt toch iedereen zo’n lieve moeder?

Doneer nu en ontvang de link voor een gratis Snapper chocoladereep
Australian chocolade

Help moeders als Samelia

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.