Ivoorkust

Jarenlang is Ivoorkust één van Afrika’s economisch meest ontwikkelde landen geweest, maar het wordt nu getekend door armoede, ongelijkheid en werkeloosheid. In het jonge land; rond de 40% is jonger dan 14 jaar*, leeft 50% van de bevolking in grote armoede. De gevolgen zijn enorm.

Elfie in kapperszaak
  • Meer dan 20% van de kinderen wordt met ondergewicht geboren;
  • de kindersterfte ligt hoog (64,7 per 1.000);
  • 1,1 miljoen kinderen zijn verweesd als gevolg van de jarenlange burgeroorlog en politieke instabiliteit en ’s lands grootste gezondheidsuitdaging: HIV/Aids;
  • vele kinderen die zonder ouderlijke zorg of in een onveilige omgeving opgroeien, hebben geen toegang tot onderwijs en medische zorg. Ze hebben weinig of geen kennis over hun eigen lichaam, seksualiteit en hygiëne. Misbruik en ‘sociale druk’ liggen op de loer.
Kaart Ivoorkust

Onze activiteiten in Ivoorkust

In 1971 opende het eerste kinderdorp op het continent Afrika zijn deuren in Abobo Gare. In de afgelopen jaren hebben in het kinderdorp grote renovaties plaatsgevonden, die mede mogelijk zijn gemaakt door onze Nederlandse donateurs. Daarnaast zijn we actief in Aboisso en Yamoussoukro. Vanuit Nederland financieren wij sinds de opening in 2015 het familieversterkend programma en het kinderdorp in Yamoussoukro. In het kinderdorp bieden wij onder anderen:

  • Crisisopvang voor kinderen die tijdelijk en acuut opgevangen moeten worden;
  • Onderwijs: Yamoussoukro heeft één van de laagste aantallen kinderen op school van het land, armoede is veelal de reden. Vooral het aantal schoolgaande meisjes is laag, daar zij vaak moeten bijdragen aan het huishouden. Naast het bieden van kleuter- en basisonderwijs, renoveren we scholen en trainen we leraren om zo de kwaliteit van het publieke onderwijs te verbeteren.
  • Reproductief gezondheidscentrum: kinderen en jongeren krijgen seksuele voorlichting, begeleiding en preventie wat betreft HIV/Aids en anticonceptie en indien nodig medische zorg.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.