Van tassen tillen naar een eigen kapsalon

Salimata Tantie Bagage project

Zware tassen en pakketten sjouwen op de markt in ruil voor een beetje geld, in plaats van naar school gaan. Helaas is dat de realiteit voor veel meisjes van zes tot achttien jaar in Ivoorkust. ‘Tantie bagage’ is een veelvoorkomende vorm van kinderarbeid in het land. SOS Kinderdorpen Ivoorkust zet zich in om hier verandering in te brengen. Voor kinderen zoals Salimata.

Salimata  is nu 18 jaar en woont in Yamoussoukro. Haar moeder is weduwe en Salimata groeide op in een gezin met zeven kinderen. “Als elfjarig meisje stopte ik met school om als boodschappenmeisje op de markt te gaan werken. Met dit lichamelijk zware werk als tantie bagage verdiende ik vier tot zeven euro per dag. Geld dat ik aan mijn moeder gaf voor eten voor mij en mijn broertjes en zusjes”.

In 2017 kwam Salimata in contact met SOS Kinderdorpen. Ze hoorde over de ondersteuning die ze kon krijgen vanuit het Tantie bagageproject. Salimata zei haar zware baan op de markt voorgoed gedag en greep deze kans met beide handen aan.

“Ik vind het kappersvak geweldig en verdien mijn eigen salaris”

Salimata (18) uit Ivoorkust

Een paar maanden later begon ze aan een driejarige stage bij het kappersinstituut in Yamoussoukro. In 2021 opende ze zelfs haar eigen kapsalon. “Ik ben nu onafhankelijk en zo blij dat ik iets kan doen wat ik echt leuk vind. Nu ben ik aan het einde van de dag niet compleet uitgeput. Ik vind het kappersvak echt geweldig en verdien mijn eigen salaris. Daar ben ik erg trots op.”

Uit bittere noodzaak moeten wereldwijd vele kinderen werken om te overleven. Zij doen vaak zwaar en gevaarlijk werk, gaan niet naar school en krijgen geen kans om zich te ontwikkelen. Help deze kinderen en help vandaag nog!

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.