Timiro heeft geen eten meer voor haar kinderen

Timiro woont in Kelafo, in de Somalische regio van Ethiopië. Op haar grond verbouwde ze maïs en sorghum (graan), totdat de extreme droogte in de Hoorn van Afrika de grond compleet uitdroogde. ‘’Ik heb zes kinderen waar ik geen eten meer voor heb. Mijn laatste goede oogst was in 2020. Onze situatie is zeer kritiek. Er zijn veel dagen waarop we met honger gaan slapen. Als het zo doorgaat, ben ik bang dat we het niet overleven.’’  

Timiro met zwarte sjaal en haar kinderen

Voor de droogte had Timiro 16 koeien en 18 geiten en schapen; slechts twee koeien leven nog. “Mijn koeien zorgden voor melk, boter en vlees. Met de opbrengst van deze producten kochten we wat we zelf niet produceerden. Nu kunnen mijn kinderen geen melk meer drinken en zijn ze zwak door gebrek aan voedsel.” 

Jouw hulp is hard nodig. Help families zoals die van Timiro en doneer nu! Daarmee geef je een familie wat ze het hardst nodig hebben, zoals voedsel, onderwijs, financiële steun, werk, hygiëne artikelen of medische zorg.

‘Ik ben bang dat we doodgaan als het zo doorgaat’

Timiro

Zoon van Timiro noodgedwongen kostwinner

Abdi Katun Shire is de familieversterkend programmacoördinator voor SOS Kinderdorpen in Gode, Ethiopië. Hij merkt dat veel kinderen zijn gestopt met school en naar nabijgelegen steden zijn vertrokken om werk te zoeken. “Zodat ze hun familie kunnen onderhouden’’, zegt Abdi. “Hoewel de scholen open zijn, gaat minder dan 50 procent van de kinderen naar de les. Het aantal ontheemden neemt toe nu gezinnen naar steden verhuizen om voedsel te zoeken.” 

Moha (16), Timiro’s oudste zoon, stopte met school om geld te verdienen. Hij vertrok naar de stad waar hij nu vrachtwagens laadt en lost. Het geld wat hij verdient stuurt hij naar huis. Elke drie of vier maanden ziet hij zijn familie. “Vroeger ging ik naar school voor een goede opleiding en mooie toekomst, maar nu is mijn leven veranderd. Ik wil graag taaldocent worden. Ik hoop echt dat ik op een dag terug naar school kan om mijn droom te verwezenlijken.’’  

SOS Kinderdorpen doet er alles aan om kwetsbare kinderen zoals Moha te beschermen! Daarom helpen wij juist hun families. Wij kijken wat ze nodig hebben: voedsel, zorg, onderwijs, werk of financiële steun.
Help mee, doneer nu.

Hoe SOS Kinderdorpen helpt in de Hoorn van Afrika 

Zonder hulp komen de meeste mensen in de Hoorn van Afrika deze ramp niet te boven. SOS Kinderdorpen biedt acute hulp met het verspreiden van voedselpakketten, drinkwater, waterfilters en medicijnen. Ook bouwen we waterpunten en helpen we met zaden en kleinvee, zodat families weer zelfvoorzienend worden. We willen nog heel veel kinderen en families helpen, en jouw donatie maakt dat mogelijk.

Dankzij donaties worden kinderen en gezinnen in onverwachte, escalerende of urgente crises zoals deze ondersteund. Met het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen herenigen we families die door de extreme droogte en hongersnood op de vlucht zijn geslagen.

Lees ook over onze samenwerking met de Dutch Relief Alliance en de Noodhulp voor families in Ethiopië.

Help gezinnen zoals die van Timiro met een familiebox

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.