Nationale Broer en Zus Dag

Op woensdag 30 september was het Nationale Broer en Zus Dag. Een dag om bij stil te staan. Want opgroeien met een broer of zus verrijkt je leven. Je leert van elkaar, kan soms lekker ruziën en hebt een maatje om mee te praten. Maar samen opgroeien is helaas geen vanzelfsprekendheid. Bij (tijdelijke) uithuisplaatsing worden kinderen uit één gezin regelmatig uit elkaar gehaald en apart opgevangen. Ook in Nederland is dit het geval. Wij vroegen aandacht voor het belang van broers en zussen om samen op te groeien. Heb jij ook jouw broer(s) en/of zus(sen) in het zonnetje gezet met de hashtags: #nationalebroerenzusdag #nochildalone?

SOS Kinderdorpen zet zich in voor samenplaatsen van broers en zussen

Bekijk ons item bij koffietijd

Woensdag 30 september, op Nationale Broer en Zus Dag, was onze directeur Arian Buurman bij Koffietijd om te praten over het belang van broertjes en zusjes om samen op te groeien. Dat is helaas geen vanzelfsprekendheid. Ook niet in Nederland. Kijk het item hier terug en zie hoe Quinty Trusfull en Vivian Slingerland werden verrast door hun eigen zussen!

Kijk het fragment van Koffietijd op woensdag 30 september terug

Samen plaatsen, ook in Nederland

Onze internationale programma’s, waarmee we ook actief zijn in 30 Europese landen, laten zien dat het anders kan. In alle programma’s van SOS Kinderdorpen is het samen plaatsen van broertjes en zusjes en het versterken van kwetsbare families een belangrijk uitgangspunt. Deze expertise zetten we in door kennis te delen met Nederlandse jeugdhulporganisaties en samen te werken aan het ondersteunen van gezinnen.

Simba Familiezorg: lees over ons werk in Nederland
Simba Familiehuizen Broers arm in arm

Geef kinderen een liefdevolle familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.