Verhalenbundel:
Samen opgroeien is een recht

Gebundelde verhalen uitgebracht

Verhalenbundel

Lees nu over broers en zussen na een uithuisplaatsing

SOS Kinderdorpen wil dat ook in Nederland meer kinderen in hun eigen familie kunnen opgroeien. We voeren daar actief lobby en campagne voor en die versterken we nu met aangrijpende verhalen uit de praktijk. Politici, Kamerleden, bestuurders in gemeenten, jeugdhulpverleners en iedereen die zich het lot van kinderen in een kwetsbare situatie aantrekt kan in de bundel lezen wat ervaringsdeskundigen, jeugdbeschermers en deskundigen vertellen over het belang van de band tussen broers en zussen.

Niet kunnen opgroeien bij hun ouders is voor kinderen ingrijpend. In zo’n situatie samen kunnen blijven met hun broer(s) of zus(sen) maakt voor hen veel verschil. Ze hebben steun aan elkaar en kunnen nare én positieve herinneringen aan thuis delen. Om aandacht te vragen voor het recht van broers en zussen om samen op te groeien brengt SOS Kinderdorpen een bundel uit met verhalen die laten zien hoe belangrijk de band tussen kinderen uit één gezin is en wat het betekent als zij gescheiden van elkaar opgroeien.

De band tussen broers en zussen is er een voor het leven

Inzet op terugkeer

Via de pilot Simba Familiezorg zet SOS Kinderdorpen zich in voor gezinnen in Nederland die te maken hebben met een (dreigende) uithuisplaatsing. We ondersteunen de ouders intensief en versterken het netwerk van het gezin om de kans op terugkeer van de kinderen te vergroten. Omdat we geloven in de kracht van familie.

Dit lees je in de verhalenbundel:

  • Voorwoord van Volkskrant-columnist Harriët Duurvoort: ‘Deze bundel geeft goede handvatten voor een gesprek om de jeugdzorg te verbeteren’
  • Ravi en Gloria vertellen wat ze hebben gemist doordat ze niet samen met hun broer(s) of zus(sen) konden opgroeien
  • Juridisch expert Reinier Feiner stelt: ‘Er is geen goede rechtsbescherming voor kinderen’
  • Aan je broer of zus kun je je hele leven steun hebben, in de visie van ontwikkelingspsycholoog en pedagoog Kirsten Buist
  • Jeugdbeschermers Pieta Brinkmans en Niels Naaldenberg gaan in op knelpunten bij het samen plaatsen van broers en zussen, én op mogelijke oplossingen

DISCLAIMER: Rondom deze publicatie staan online advertenties. SOS Kinderdorpen heeft geen invloed op de inhoud van deze reclameboodschappen.

Simba Familiezorg is mogelijk gemaakt dankzij (de deelnemers van) de Nationale Postcode Loterij.

Bekijk ook de aangrijpende video’s waarin broers en zussen vertellen wat ze voor elkaar betekenen en hoe bijzonder de band is tussen broers en zussen.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.