Strategisch samenwerken

Een samenwerking met SOS Kinderdorpen is gebaseerd op een value fit. Samen met onze bedrijfspartners formuleren wij een meerjarenbeleid voor maatschappelijk betrokken ondernemen dat aansluit op onze gezamenlijke doelstellingen en waarden. Deze samenwerking levert een positief rendement op voor de SOS kinderen, maar ook voor de marketingdoelen, medewerkersbetrokkenheid en het imago van het bedrijf.

Onze bedrijfspartners

Veel bedrijven kozen al voor een samenwerking met SOS Kinderdorpen. Dankzij hun hulp kunnen wij ons werk voor kinderen over de hele wereld voortzetten.

100% Nl bedrijfs partner SOS Kinderdorpen

Met 100%NL Magazine hebben we naast een mooie mediapartner ook toegang tot een heel interessant netwerk. Het magazine heeft ruim 125 A-merken aan zich verbonden en streeft ernaar om deze met ludieke acties aan elkaar te verbinden.

Action bedrijven partner goed doel

Als onderdeel van het Action Social Responsibility beleid steunt Action ons werk. Het bedrijf betrekt haar medewerkers op een mooie manier. Namens alle kantoormedewerkers in Europa worden kinderen in Europa geholpen. Daarnaast sponsoren alle Action-winkels en de teams van de distributiecentra een kind uit een kinderdorp in Azië. Hierdoor kunnen 1.100 SOS kinderen opgroeien in een liefdevolle familie.

De Intertrust Foundation ondersteunt voor drie jaar het jeugdwerkgelegenheidsprogramma No Business as Usual in Kumasi, Ghana. Daarnaast worden medewerkers wereldwijd actief betrokken bij het Corporate Social Responsibility programma middels een tailormade crowdfunding platform.

Het eten van chocolade geeft een gelukkig gevoel. Maar wat als je geluk kunt delen met iemand die dit hard nodig heeft? Met die gedachte is Australian een samenwerking gestart met SOS Kinderdorpen. Met de aankoop van een chocoladereep, genaamd Snapper, wordt er namens de consument een bijdrage geleverd aan SOS Kinderdorpen. Chocolade met een extra portie geluk.

Sinds 2012 werken wij samen met Dr. Oetker. Bij het van oorsprong Duitse familiebedrijf  zitten familiewaarden in het DNA van de organisatie. Deze waarden staan ook aan de basis van de  samenwerking met SOS Kinderdorpen onder de noemer: Familie, ons mooiste recept.

Een samenwerking uit liefde voor families. Sinds februari 2014 werken Prénatal en SOS Kinderdorpen samen. Op de 9 maandenbeurs werd onze samenwerking wereldkundig gemaakt. Sindsdien slaan we de handen ineen om acties te initiëren zodat we nog meer kinderen een liefdevol thuis te geven in een van de SOS projecten.

Lego partner kinderen helpen wereldwijd

LEGO biedt SOS Kinderdorpen de mogelijkheid om donateurs te werven. “We hebben ervoor gekozen om SOS een plek op de LEGO beurs te geven omdat het een goed doel is wat aansluit bij de doelgroep en vanwege de samenwerking die LEGO Denemarken met SOS heeft. Het idee dat tijdens het eerste gesprek naar boven kwam sprak ons aan en het verdere verloop heeft geleid tot een leuk concept wat denk ik bij de bezoekers ook als positief ervaren is.”

In 2017 hebben wij AkzoNobel als global partner aan ons internationale jeugdwerkgelegenheidsprogramma YouthCan! Mogen verbinden. Met het Let’s Colour initiatief zetten honderden AkzoNobel werknemers in Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa zich vrijwillig en met succes in om de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten door schildrentrainingen en/of trainingen in algemene vaardigheden te geven, en de leefomgeving van deze mensen en hun gemeenschappen te renoveren.


Tien jaar geleden stond Deutsche Post DHL aan de basis van YouthCan! Met directe betrokkenheid bij het programma gaven zij de invulling van partnerschap een nieuwe dimensie. Naast de directe bijdrage van lokale DHL medewerkers aan het internationale jeugdwerkgelegenheidsprogramma, werken wij ook nationaal geregeld samen. Bijvoorbeeld voor Aan de Bak dag, waarbij zij om niet de pakketten op de deelnemende Buitenschoolse Opvang locaties bezorgden.


Enthousiast? Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden voor een samenwerking te inventariseren.

Lone van der Wal

Corporate partnership manager
lone@soskinderdorpen.nl

T 020 51 21 692
M 06 18 10 21 29

Geef kinderen een veilig thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.