Action verlengt samenwerking met SOS Kinderdorpen

Structurele ondersteuning voor meer dan 1.500 kinderen

Action verlengt de samenwerking met SOS Kinderdorpen voor drie jaar. In januari 2018 ging deze bekende winkelketen voor het eerst een driejarige samenwerking aan met SOS Kinderdorpen. “Door de verlenging van het partnerschap, kunnen we blijven samenwerken aan een liefdevol thuis voor kwetsbare kinderen over de hele wereld,” zegt Hajir Hajji, commercieel directeur van Action.

Action verlengt samenwerking SOS Kinderdorpen

“Het zijn uitdagende tijden. We moeten alles op alles zetten om de zorg voor de kinderen in onze projecten te waarborgen. Op dit moment zijn partnerschappen dan ook belangrijker dan ooit. Ik ben daarom ontzettend blij en dankbaar dat Action de samenwerking wil verlengen,” aldus Arian Buurman, directeur SOS Kinderdorpen Nederland.

Elke Action-winkel verbonden aan een SOS kind

Action sponsort momenteel meer dan 1.500 kinderen in Azië die opgroeien in een SOS familie in een kinderdorp. Elke Action-winkel en elk distributiecentrum sponsort een eigen SOS kind of kinderdorp. “Zo zijn alle Action-collega’s nauw bij de samenwerking betrokken. Elke nieuwe winkel betekent een extra kind dat we kunnen helpen. Op die manier groeit SOS Kinderdorpen met Action mee,” zegt Hajji. Ook ondersteunen de Action-kantoren in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Frankrijk diverse lokale SOS projecten in Europa. Zo droeg het Action-kantoor in Frankrijk bij aan de bouw van drie SOS kinderdorpen in Frankrijk.

“Met de bijdrage van Action kunnen we niet alleen structureel voorzien in alles wat een SOS kind nodig heeft om veilig en liefdevol op te kunnen groeien, zoals goede voeding, onderwijs, medische zorg en sport, maar draagt Action ook bij aan de onderhoudskosten van het kinderdorp en kwetsbare families in de omliggende gemeenschap,” zegt Buurman.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.