Held uit het veld: Gaza & de Westelijke Jordaanoever

Gaza hulpverleners situatie

“Dit is misschien wel de vreselijkste of één van de meest vreselijke humanitaire situatie die ik in de afgelopen jaren heb gezien,” vertelt SOS hulpverlener Julian. Julian werkt als noodhulp adviseur voor SOS Kinderdorpen Palestina. Vandaag vertelt hij ons meer over de huidige situatie in Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

Hulpverleners in Gaza

Veel SOS hulpverleners in Gaza werken vanuit Rafah, waar nu zo’n 70% van de bevolking naartoe is gevlucht. Iedere dag zien zij de aanslag die deze oorlog achterlaat. Julian: “Het is ongelooflijk hoe uitdagend dit is voor mensen, voor families en kinderen.”

Held uit het veld: Gaza & de Westelijke Jordaanoever

hulpverlener-gaza

Naast het bieden van schuilplaatsen, voeding, gezondheidszorg en financiële steun, probeert SOS Kinderdorpen alleenstaande kinderen te herenigen met hun familie. Veel kinderen komen helemaal alleen, zonder een volwassene of begeleider bij ons terecht. Vaak zijn zij gevonden op straat of in ziekenhuizen waar ze aan hun verwondingen zijn geholpen. In samenwerking met andere hulporganisaties zoeken we naar levende familieleden. De constante dreiging van bombardementen en de verwoeste infrastructuur maken dit bijna onmogelijk voor de hulpverleners.

Mensen lijden dag in dag uit. Iedere dag worden mensen vermoord. Dit moet stoppen. Zo snel mogelijk.”

Medewerker SOS Kinderdorpen Rafah

Hoe help jij?

De helden uit het veld ondersteunen kinderen en families in Gaza op vele manieren. Van voeding en onderdak tot financiële steun en ondersteuning van mentale gezondheid. Dankzij jouw donatie kunnen zij hun werk doen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

HELP FAMILIES IN PALESTINA EN ISRAËL

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.