De strijd tussen Israël en de Palestijne gebieden eist zijn tol

gaza-luchtaanval-palestijnse-israelische-conflict

Een luchtaanval in de Gazastrook op de stad Rahaf. Hulpverleners van SOS Kinderdorpen in de Palestijnse gebieden en Israël vangen getraumatiseerde kinderen die er alleen voor staan op. Naar schatting hebben 1 miljoen mensen, waarvan de helft kinderen, na de aanval van 7 oktober posttraumatische stress. 2,3 miljoen mensen missen bescherming. Er zijn geen veilige plekken en nauwelijks routes om te ontsnappen. Deze verschrikkelijke oorlog doodde inmiddels al 20.000 mensen in de Gazastrook, waarvan 7.729 onschuldige kinderen en 5.151 vrouwen. Meer dan 50.000 mensen zijn gewond. Iedereen leeft in constante angst. De strijd tussen Israël en de Palestijse gebieden eist zijn tol.

Humanitaire crisis Gaza

Tot onze grote schrik is nu ook de stad Rafah, waar ons SOS Kinderdorp staat, deze week getroffen door een luchtaanval. 26 mensen kwamen om. De kinderen in het kinderdorp zijn gelukkig veilig. Topprioriteit is zoveel mogelijk kinderen, SOS moeders en personeel te evacueren. Dat is lastig, want de infrastructuur is volledig verwoest en daardoor is het bijna onmogelijk om te verplaatsen. En door het gebrek aan elektriciteit is het moeilijk contact te leggen met onze collega’s op locatie.

Gevolgen van het Gaza-Israël conflict

Huizen zijn verwoest, familieleden vermoord en buren gegijzeld. Het constante geluid van sirenes houdt mensen continu op hun hoede. Het dagelijkse leven is vanaf 7 oktober voor de bewoners van Israël en de Palestijnse gebieden drastisch veranderd. Kinderen missen school en worden iedere dag blootgesteld aan de meest verschrikkelijke beelden.

Als SOS Kinderdorpen is het ons doel om deze kinderen op te vangen en te ondersteunen waar mogelijk. In samenwerking met UNICEF worden kinderen zonder ouders opgevangen in het kinderdorp Rafah. Hulpverleners van zowel SOS Kinderdorpen in de Palestijnse gebieden als in Israël worden getraind deze getraumatiseerde kinderen te ondersteunen.

Jouw steun betekent de wereld

Het beschermen van kinderen, jongeren en hun families is onze topprioriteit. Zonder een kant te kiezen, maar door ons te houden aan ons basisprincipe: het ondersteunen van kinderen en jongeren. Overal ter wereld, op ieder moment.

Jouw steun betekent meer dan je je kunt voorstellen. Doneer nu.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

HELP FAMILIES IN PALESTINA EN ISRAËL

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.