Noodhulp voor Palestina & Israël

israel-palestina-gaza-conflict-noodhulp

De schade die het Palestijns-Israëlische conflict achterlaat is groot. Meer dan ooit is er behoefte aan noodhulp. Wij zijn er voor kinderen en families in Israël, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Dat kunnen we niet alleen. Jouw hulp is keihard nodig.

Kinderen leven iedere dag in angst

In de Gazastrook hebben ziekenhuizen geen toegang meer tot elektriciteit. In Israël hebben meer dan 45.000 mensen hun huis moeten ontvluchten. Het leven van kinderen, zwangere vrouwen en gewonden loopt gevaar, omdat zij niet de hulp krijgen die zij nodig hebben.

Israëlische en Palestijnse families leven in angst en paniek. Angst voor het horen van de volgende luchtaanval. Paniek door de brokken steen om hen heen wat ooit hun huis was.

In het SOS Kinderdorp Rafah horen we de hele dag het geluid van bombardementen. De kinderen leven iedere dag in angst. Bang dat ze hun familie en vrienden verliezen.”

Collega SOS Kinderdorpen Rafah [NW1]

Dit is een situatie waar niemand wint. Wij, samen met de directeuren van SOS Kinderdorpen Israël en Palestina, doen daarom een oproep. Kom onmiddellijk in actie om kinderen en hun rechten te beschermen. Elke oorlog is een oorlog tegen kinderen. Degenen die het hardst lijden, zijn degenen die niet verantwoordelijk zijn voor het conflict.

Wat kunnen we doen?

We zijn daar, zowel in de Palestijnse gebieden als Israël, om kinderen en families zo goed als we kunnen te beschermen. Zonder een kant te kiezen, maar door ons te houden aan ons basisprincipe: het ondersteunen van kinderen en jongeren. Overal ter wereld, op ieder moment.

Dit bestaat uit:

  • Bescherming, onderdak en zorg aan kinderen die gescheiden zijn van hun ouders.
  • Directe ondersteuning voor de meest getroffen gezinnen om verdere scheiding van ouders en kinderen te voorkomen.
  • Psychosociale zorg om kinderen en collega’s te helpen met het verwerken van opgelopen traumatische ervaringen.
  • Financiële steun voor gezinnen die de hulp het hardst nodig hebben.
  • Het ondersteunen van partners in de getroffen gebieden, zodat zij snel kunnen reageren op de behoeften van kinderen en gezinnen.

De kinderen en families in de Gazastrook en Israël hebben onze steun hard nodig. Jouw steun is hard nodig. Doneer nu.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

HELP FAMILIES IN PALESTINA EN ISRAËL

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.