Een conflict waar niemand wint

gaza-israel-palestine

Het escalerende conflict tussen Hamas en Israël is er één waar niemand wint. Duizenden kinderen zijn gedood of gewond. Artsen moeten keuzes maken wie zij helpen. SOS Kinderdorpen roept op tot een staakt-het-vuren.

Wat gebeurt er nu in Gaza en Israël?

Week zes van het Hamas-Israël conflict en de spanningen blijven oplopen. Er is een groot brandstoftekort in Gaza. 75 kinderen en begeleiders uit het kinderdorp Rafah worden geëvacueerd naar de Westelijke Jordaanoever. Vanuit Israël vinden onderhandelingen plaats om gijzelaars – waaronder meer dan 30 kinderen – terug naar huis te brengen.

We zijn daar, zowel in de Palestijnse gebieden als Israël, om kinderen en families zo goed als we kunnen te beschermen. Zonder een kant te kiezen, maar door ons te houden aan ons basisprincipe: het ondersteunen van kinderen en jongeren. Overal ter wereld, op ieder moment.

Humanitaire hulp in Gaza

SOS Kinderdorpen Palestina levert in samenwerking met de Verenigde Naties voedselbonnen aan families uit de familieversterkende programma’s. Met een lijst van winkels waar nog voorraad is. Er vinden voorbereidingen plaats om families en jongeren financieel te steunen. Kinderen in de zorg van SOS Kinderdorpen leren langzaamaan met extra steun van begeleiders te praten over wat hen is overkomen.

‘Tijdens de bombardementen zeg ik de kinderen niet bang te zijn. We hebben een liedje bedacht ‘naar boven en naar beneden’. Als de raket omhoog gaat, zingen we ‘naar boven’. Als hij naar beneden gaat, zingen we ‘naar beneden’, wat betekent dat hij ver van ons vandaan is gevallen.”

SOS hulpverlener uit Gaza

Oproep tot een staakt-het-vuren

Families leven nu al wekenlang hun grootste nachtmerrie. Het welzijn en de veiligheid van kinderen is in gevaar. We roepen machthebbers op om:

  • Een onmiddellijk staakt-het-vuren
  • Burgers en hun schuilplaatsen tegen aanvallen te beschermen
  • Gijzelaars direct vrij te laten
  • Toegang te geven tot voedsel, water en medische zorg

De kinderen en families in de Gazastrook en Israël hebben onze steun hard nodig. Jouw steun is hard nodig. Doneer nu.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

HELP FAMILIES IN PALESTINA EN ISRAËL

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.