Purity strijdt in de droogte voor haar kinderen

Na het overlijden van haar man is Purity uit Meru (Kenia) alleenstaande moeder en kostwinner. Ondanks dat haar inkomen is weggevallen, probeert ze zo goed mogelijk voor haar drie kinderen te zorgen. Dat is niet makkelijk. De extreme droogte en torenhoge voedselprijzen zorgen ervoor dat ze erg veel moeite heeft om eten op tafel te krijgen. SOS Kinderdorpen ondersteunt haar in het familieversterkend programma in Meru.

Purity woont in het dorpje Rwanyange, in het district Meru in Kenia. In 2017 overleed haar man en bleef ze met hun drie kinderen achter. Sindsdien heeft ze extra hard moeten werken om haar kinderen van inmiddels 10, 11 en 16 jaar alles wat ze nodig hebben te geven: een veilig thuis en een goede opleiding. De extreme droogte die Kenia en de rest van Afrika heeft getroffen, maakt het voor haar nog moeilijker. ’’De droogte heeft ons zwaar getroffen. Mijn landbouwgrond is uitgedroogd en mijn inkomen is weggevallen. We eten noodgedwongen nog maar één keer per dag.’’

Jouw hulp is hard nodig! Help families zoals die van Purity en doneer nu. Daarmee geef je een familie wat ze het hardst nodig hebben, zoals voedsel, onderwijs, hygiëne artikelen of medische zorg.

’’De droogte heeft ons zwaar getroffen. Mijn landbouwgrond is uitgedroogd en mijn inkomen is weggevallen. We eten noodgedwongen nog maar één keer per dag.’’

Purity

De maïsvelden zijn leeg en droog

Voorheen werkte Purity op een boerderij in de buurt. Maar sinds de extreme droogte, kunnen de boeren nauwelijks gewassen meer verbouwen. Hun maïsvelden zijn leeg en droog. En zonder gewassen hebben zij geen werk voor mensen zoals Purity.

Ook op het stukje grond achter haar huis zijn alleen nog dorre maisplanten over. “Het klimaat is veranderd. Vroeger konden we na elk regenseizoen oogsten, maar dat kan nu niet meer. De laatste keer dat we oogstten was in maart vorig jaar.’’ Haar enige hoop is nu dat haar koe en varken voor melk en eten zorgen.

SOS Kinderdorpen ondersteunt de lokale spaargroep

Na het overlijden van haar man sloot Purity zich aan bij het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen in Meru. Dankzij donaties van donateurs en de plaatselijke spaargroep kon Purity een varken kopen. SOS coacht haar daarnaast ook met haar financiën. “Voor mijn deelname aan het familieversterkend programma, hadden we helemaal niets. Van SOS Kinderdorpen kreeg mijn familie niet alleen voedselhulp, maar ook informatie over sparen en besparen. Mijn kinderen konden eindelijk weer naar school.”

‘Het is mijn droom om terug naar school te gaan’

Saha, dochter van Purity

Hoewel Purity leerde om te sparen is, door het wegvallen van haar werk op de boerderij, haar inkomen op dit moment niet voldoende om het onderwijs van haar kinderen te betalen. Haar dochter, de 16-jarige Saha, moest daarom onlangs stoppen met school. Saha blijft nu thuis bij haar moeder. Samen zorgen ze voor de dieren. Gestopt met dromen is Saha niet: “Ik ben goed in wiskunde en scheikunde. Het is mijn droom om terug naar school te gaan en dokter te worden.”

SOS Kinderdorpen doet er alles aan om kwetsbare kinderen zoals Saha te beschermen! Daarom helpen wij juist hun families. Wij kijken wat ze nodig hebben: voedsel, zorg, onderwijs, werk of financiële steun.
Help mee, doneer nu.

Lees hier meer verhalen over families in nood door oorlog, droogte en torenhoge voedselprijzen.

Help families zoals die van Purity!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.