Ntetari verloor haar man, vee en inkomen

Twee jonge jongens zijn aan het spelen in de brandende zon, terwijl hun moeder, Ntetari, voor haar hut naar hen staat te kijken. Ntetari is verbaasd dat haar jongens nog energie hebben, omdat er bijna geen eten is.

Ntetari en haar vijf kinderen leven in een klein dorp in Marsabit in het noorden van Kenia. ‘’We waren niet rijk, maar we waren blij met onze geiten en kamelen. Ze waren onze inkomstenbron en de kinderen konden hun melk drinken. Door de droogte is al het vee gestorven en daarmee zijn ook onze inkomsten verdwenen.’’

‘Mijn man was er kapot van dat al ons vee stierf, hij overleed kort daarna’

Ntetari

Ntetari’s man kon het verlies van hun vee niet aan. ‘’Hij was er zo kapot van, dat hij ziek werd. Hij zat de hele dag in onze hut en deed niets totdat hij stierf. Volgens dorpshoofd Nabo zijn negen ouderen in het dorp omgekomen van de honger. Mijn vijf kinderen en ik leven op kleine porties rijst. Het is nauwelijks genoeg om van te leven. Ik weet dat ze gevaar lopen om ondervoed te raken.’’

Help families zoals die van Nterati, en doneer nu! Daarmee geef je een familie de hulp op maat die ze nu het hardst nodig hebben, zoals voedsel, onderwijs, hygiëne artikelen of medische zorg.

“De jongeren kunnen overleven op water of heel weinig voedsel, maar de ouderen hebben het zwaar”, zegt Nabo. “Ze hebben vooral licht verteerbaar voedsel nodig, zoals melk, om in leven te blijven. Aangezien het vee grotendeels is gestorven, is dat er bijna niet meer.” Nabo kent elke familie in het dorp en is betrokken bij hun dagelijks leven. Hij praat met alle moeders om de gezondheid van hun families te controleren.

Gezinnen die alles hebben verloren, zijn afhankelijk van de weinige huishoudens die financiële steun van de overheid krijgen of gezinnen die nog wel dieren kunnen verkopen. Ntetari krijgt van hen een klein beetje eten.
“Ik ben zo mager, omdat ik vooral aan mijn kinderen denk”, zegt Ntetari. “Als ze huilen omdat ze honger hebben, geef ik ze mijn eten. Ik was sterk voor de droogte, maar kijk nu eens naar me…”

SOS Kinderdorpen doet er alles aan om kwetsbare families zoals die van Ntetari te beschermen! Daarom helpen wij juist hun families. Wij kijken wat ze nodig hebben: voedsel, zorg, onderwijs, werk of financiële steun. Help mee, doneer nu.

Help families zoals die van Ntetari

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.