Dutch Relief Alliance In Actie voor Hongerend Madagaskar

3 miljoen euro voor aanpak hongersnood in Madagaskar

Vijf Nederlandse hulporganisaties, waaronder SOS Kinderdorpen, gaan noodhulp verstrekken in het door ernstige droogte getroffen zuiden van Madagaskar. Na vier opeenvolgende jaren zonder regen van betekenis hebben meer dan 1,1 miljoen mensen voedselhulp nodig. De noodhulp bestaat uit het verstrekken van voedselpakketten, bijvoeding, distributie van contant geld en levering van drinkwater. 

Deze humanitaire actie wordt georganiseerd vanuit de Dutch Relief Alliance (DRA), waaraan ook Save the Children, Tear, Terre des Hommes en ZOA meedoen. De geplande noodhulp gaat nog dit jaar van start en is mogelijk door een bijdrage van 3 miljoen euro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de DRA. 

Madagaskar kampt met de meest ernstige droogte sinds 40 jaar, een droogte die wordt toegeschreven aan klimaatverandering. Waterbronnen zijn door de aanhoudende hitte opgedroogd, landbouw is niet langer mogelijk en het vee sterft.

Acute hongersnood

In het hart van het rampgebied, in het zuiden van het land, lijden bijna 30.000 mensen onder acute hongersnood, de zwaarste categorie van voedselonzekerheid. Heel veel gezinnen hebben daarom onvoldoende te eten en kinderen raken ondervoed.

Om het hongerseizoen door te komen zal SOS Kinderdorpen ruim 1500 gezinnen en kinderen (in totaal 7500 mensen) 5 maanden lang van voedsel voorzien. Hiernaast zullen ook wegen en waterreservoirs opgeknapt worden en ontvangen gezinnen zaden zodat zij zelf eigen voedsel kunnen verbouwen.

Dutch Relief Alliance (DRA)

De DRA is een alliantie van 14 Nederlandse NGO’s die met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en lokale partnerorganisaties nauw samenwerken om humanitaire crises het hoofd te bieden. 

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.