Noodhulp Gaza

noodhulp-gaza

De schade die het conflict in de Gazastrook achterlaat is enorm. 13.450 kinderen zijn omgekomen. Bijna 70% van de gebouwen in het noorden van Gaza is vernietigd of beschadigd. 17.000 kinderen staan er alleen voor, gescheiden van hun ouders. Meer dan ooit is er behoefte aan noodhulp in Gaza.

Wat kan ik doen voor Gaza?

Kinderen, jongeren en families in Gaza leven in grote angst. Huizen zijn verwoest. Families zijn van elkaar gescheiden en er is een groot voedseltekort. SOS Kinderdorpen werkt sinds 1966 in de Gazastrook en blijft dat doen. We blijven kinderen en families ondersteunen, maar dat kunnen we niet alleen.

Jouw hulp is hard nodig. Door te doneren help je families met:

  • Voedsel, schoon drinkwater en hygiëneartikelen.
  • Noodopvang van kinderen die zijn gescheiden van hun ouders.
  • Financiële steun voor gezinnen die de hulp het hardst nodig hebben.
  • Onmiddellijke psychologische hulp om kinderen te helpen hun trauma’s te verwerken.

Noodhulp Gaza: doneer vandaag en maak het verschil.

Ja, ik help mee!

Kinderen zijn de grootste verliezers

Kinderen, jongeren en families in Gaza leven in grote angst. Huizen zijn verwoest en er is een groot voedseltekort. 17.000 kinderen staan er alleen voor, gescheiden van hun ouders. Meer dan ooit is er behoefte aan noodhulp in Gaza.

Onze collega’s werken dag en nacht om kinderen en families in Gaza te ondersteunen en op te vangen. Zij hebben jouw hulp nodig.

Help nu!

Dit formulier werkt met javascript, activeer javascript om het formulier te kunnen gebruiken.
Steun SOS Kinderdorpen

Doneer eenmalig

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Aanhef

Hoe kan ik kinderen in Gaza helpen?

Het beschermen van kinderen in noodsituaties heeft onze prioriteit. Veel kinderen in Gaza verloren hun ouders aan de oorlog. Vaak worden kinderen helemaal alleen gevonden op straat of in ziekenhuizen waar ze aan hun verwondingen zijn geholpen. Een aantal van deze kinderen vangen wij op in het SOS kinderdorp in Gaza. In samenwerking met andere hulporganisaties zoeken we naar familieleden om hen te herenigen.

Onze collega’s werken dag en nacht om kinderen en families in Gaza te ondersteunen en op te vangen. Zij hebben jouw hulp nodig. Doneer vandaag nog.

Hoeveel ziekenhuizen zijn er in Gaza?

Er zijn 36 ziekenhuizen in Gaza. Wegens een groot tekort aan brandstof en elektriciteit functioneren veel van de ziekenhuizen niet of nauwelijks meer. De NOS deed onderzoek naar 32 van deze ziekenhuizen. Zeker 21 ziekenhuizen functioneren niet meer. Sinds 7 oktober zijn minstens 25 ziekenhuizen beschadigd en 4 daarvan totaal verwoest.

Is het SOS kinderdorp in Rafah nog in gebruik?

Op 28 mei zijn alle kinderen en volwassenen uit het kinderdorp in Rafah noodgedwongen gevlucht vanwege een te hoog veiligheidsrisico op de locatie van het kinderdorp. Alle 33 kinderen die in het kinderdorp in Rafah verbleven, zijn gelukkig ongedeerd aangekomen op een alternatieve locatie in Gaza. Dit betekent dat het kinderdorp in Rafah niet langer dient als humanitaire locatie en opvangplek voor de lokale gemeenschap. Wel zetten we alles op alles om ons werk in Gaza op de nieuwe locaties voort te zetten. We gaan door met het ondersteunen van kinderen, jongeren en families in deze levensbedreigende situatie.

Hoeveel mensen wonen er in Gaza?

Er wonen zo’n twee miljoen mensen in de Gazastrook. Het overgrote deel van de Palestijnen is sinds de escalatie van 7 oktober naar Rafah gevlucht. In de zuidelijke stad Rafah woonden eerst zo’n 200.000 mensen. Dat aantal is nu opgelopen naar 1,5 miljoen.

Kinderen in Gaza

17.000 kinderen in Gaza zijn gescheiden van hun ouders. Helemaal alleen blijven zij achter. Zo ook Mariam, een driejarig meisje dat naar SOS Kinderdorpen is gebracht. Ze werd gevonden bij één van de controleposten in Gaza.

“Het werd snel duidelijk dat ze lijdt aan een ernstig trauma als gevolg van wat ze heeft meegemaakt. De SOS moeder en kinderen waarmee ze samenwoont, waren goed voorbereid op haar komst. Met speelgoed probeerden ze haar op haar gemak te stellen. We bieden psychologische hulp, geheel aangepast op haar behoeften. We merken dat ze zich nu veiliger voelt en beter in staat is om te gaan met de vreselijke herinneringen van wat haar is overkomen.”

Psycholoog SOS Kinderdorpen Rafah

Ondanks de angsten die het meisje duidelijk met zich meedraagt, zocht ze na enkele dagen contact met haar SOS moeder en de andere kinderen. Het speelgoed dat ze kreeg, deelde ze met anderen en ze durfde voorzichtig naar buiten te gaan om te spelen.

Net zoals Mariam lopen er nog te veel kinderen alleen rond in Gaza. Help kinderen en families in Gaza. Doneer nu.

Lees meer over de situatie in Gaza en de veelgestelde vragen over het conflict tussen Gaza en Israël.

Doneer voor kinderen, jongeren en families in Gaza

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.