SOS Marokko

Header SOS Kinderdorpen Marokko

SOS Kinderdorpen ondersteunt sinds begin jaren ’80 kinderen en jongeren in Marokko in kwetsbare situaties. Hoewel Marokko belangrijke stappen heeft gezet op het gebied van kinderbescherming, confronteren duizenden kinderen in hun dagelijks leven nog steeds enorme uitdagingen. Kinderhandel en de hoge cijfers van kinderarmoede, vooral in plattelandsgebieden, zijn grote problemen die moeten worden aangepakt. 

Armoede raakt kinderen het hardst 

Tientallen duizenden mensen op het platteland van Marokko hebben nog steeds geen toegang tot drinkwater, fatsoenlijke huizen, douches en toiletten of medische hulp. De kloof tussen de stad en het platteland groeit. 

Bijna 30% van de populatie in Marokko is jonger dan 14 jaar. De toegenomen armoede raakt kinderen het hardst:

  • Jongens moeten in de landbouw werken en meisjes worden gedwongen het huishouden te doen om inkomen voor het gezin te verdienen.
  • Veel meisjes worden seksueel en fysiek misbruikt en mogen het huis niet verlaten. 
  • De meerderheid van de werkende kinderen krijgt geen onderwijs

Ons werk in Marokko 

SOS Kinderdorpen Marokko

SOS Kinderdorpen ondersteunt kinderen, jongeren en hun families in Marokko op vijf verschillende locaties. Het werk van SOS Kinderdorpen in Marokko bestaat uit: 

Familieversterking  

Om kinderen in kwetsbare situaties te beschermen, reiken wij hun families handvatten aan. We maken samen een ontwikkelplan gericht op wat zij het hardst nodig hebben: voedsel, zorg, onderwijs, werk of financiële steun 

Opvang 

Wanneer kinderen niet in hun eigen familie kunnen opgroeien, nemen we hen op in ons alternatieve zorgprogramma. Samen kijken we welke zorg het beste aansluit op de behoefte van het kind. 

Jeugdwerkgelegenheid 

In jeugdwerkgelegenheidsprogramma’s volgen jongeren trainingen in basislevensvaardigheden, beroepstraining, stages en coaching. We ondersteunen hen op weg naar werk en/of een eigen onderneming om de cirkel van armoede te verbreken. 

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.