Noodhulp Marokko

Header: Aardbeving Marokko
Marokkaanse vrouw met kind op haar rug

SOS Kinderdorpen in actie voor kinderen en families

Onze missie in Marokko 

SOS Kinderdorpen ondersteunt al sinds de vroege jaren ’80 kinderen en jongeren in Marokko, zonder ouderlijke zorg of die het risico lopen deze te verliezen. We ondersteunen ze in hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie als ze niet bij hun eigen familie kunnen opgroeien, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde. Want met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een veel grotere kans op een mooie toekomst.  

Onze inzet in Marokko 

Onze impact is van onschatbare waarde, en de recente aardbeving in Marokko heeft de dringende behoefte aan onze hulp versterkt.

Onze inspanningen zijn gericht op drie kerngebieden: 

Familieversterking:

Om kinderen in kwetsbare situaties te beschermen, reiken wij hun families handvatten aan. We maken samen een ontwikkelplan gericht op wat zij het hardst nodig hebben: voedsel, zorg, onderwijs, werk of financiële steun.

Opvang:

Wanneer kinderen niet in hun eigen familie kunnen opgroeien, nemen we hen op in ons alternatieve zorgprogramma. Samen kijken we welke zorg het beste aansluit op de behoefte van het kind.

Jeugdwerkgelegenheid:

In jeugdwerkgelegenheidsprogramma’s volgen jongeren trainingen in basislevensvaardigheden, beroepstraining, stages en coaching. We ondersteunen hen op weg naar werk en/of een eigen onderneming om de cirkel van armoede te verbreken.

De aardbeving in Marokko 

Op 8 september 2023 werd Marokko getroffen door een verwoestende aardbeving, met meer dan 1.000 doden en honderden gewonden (9 september 2023). Deze cijfers blijven stijgen, en de impact op gezinnen en kinderen is verwoestend. Onze kinderen in het nabijgelegen kinderdorp in Aït Ourir zijn veilig, maar veel anderen hebben onze hulp dringend nodig. 

Onze noodhulp en jouw hulp 

SOS Kinderdorpen mobiliseert onze expertise om als eerste kinderen op te vangen die hun ouders hebben verloren of dreigen te verliezen. We werken nauw samen met partners en lokale autoriteiten om de hulp te bieden waar deze het hardst nodig is. Ons doel is om onmiddellijke hulp te bieden aan alle getroffen gezinnen en tegelijkertijd te kijken naar de lange termijn behoeften van kinderen en hun families in de getroffen gebieden. Jouw steun is nu van het grootste belang. 

Hoe je kunt helpen 

Alle vormen van hulp zijn van onschatbare waarde en dragen bij aan het verschil dat we kunnen maken in Marokko of andere landen waar kinderen en families door rampen getroffen worden. Jij draagt bij door: 

Te doneren: 

In één afschuwelijke minuut alles verliezen. Je huis, je familie, je veiligheid.
Een ramp of oorlog houden we niet tegen. Maar we kunnen wél goed voorbereid zijn, zodat we direct in actie kunnen komen en meer levens kunnen redden.

Jouw hulp is hard nodig. Doneer nu!

Jouw donatie maakt het verschil

Met jouw donatie help je families met:

  • voeding en hygiëneartikelen
  • noodopvang
  • onmiddellijke psychologische hulp

Het beschermen van kinderen, families en familiehereniging in noodsituaties staat voorop. Ook als de media-aandacht weg is, blijven we zorgen voor kinderen en families in nood en helpen we hen bij de wederopbouw van hun leven.

Een actie te starten: 

Of het nu gaat om het inzamelen van fondsen door lege flessen te verzamelen, cupcakes te bakken, een marathon te lopen, of donaties te vragen voor je verjaardag, er zijn talloze manieren om geld in te zamelen voor de hulp in Marokko. Start je eigen actie via ons actieplatform. Kom in actie voor SOS Kinderdorpen! 

DONEER NU EN STEUN ONZE NOODHULP

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.